20 Mart 2014 Perşembe

Yeni Evimize Yeni Karyola

 Yatak odalarımız muhtemelen hayatımızdaki, evimizdeki en önemli kısımlardan biridir. Neredeyse hayatımızın üçte birini (günde 8 saat uyuduğumuz düşünülürse) geçirdiğimiz alandır. Bu sebeple yatak odalarımız rahat, özel ve bizlere göre dekore edilmelidir.


İlk yapmamız gereken rahatlığı ve konforu birleştiren ürünler seçmektir. Yatak odalarımız bizim kişiliğimizi yansıtır. Başkaları görmese bile her sabah kalktığımız ve enerjik olmamız gereken ve her akşam yorgunluğu attığımız alandır. Dinlenmek ve huzur bulmak adına yapılacak ilk önemli alışveriş karyola alışverişidir. Metal karyola başlıkları şıklığın sembolüdür. İkea, Koçtaş, Evidea gibi yerlerden uygun fiyatlara güzel karyolalar ve karyola başlıkları bakabilirsiniz. Tabi karyola fiyatları da yerine göre, karyola modellerine göre değişiklik göstermekte. Ortalama 500-600 tl’ye güzel bir model elde edebilirsiniz.

Bu tarz firmalar genelde ürünleri kapınıza gönderir. Ama unutmayın, monte edilmemiş halini gönderirler. Ekstra ücret vermek istemiyorsanız hırdavat malzemeleri ile kolayca monte edebilirsiniz. Hırdavat market ve hırdavat toptancıları gezerek yapacağınız küçük bir alışveriş ile bu tarz durumlarda evde çok rahat kendiniz monte edebilirsiniz.

Bilmeyenler olabilir. Hırdavat nedir? Tornavidasından tutun da matkabına kadar bu tarz yapı malzemelerine hırdavat malzemeleri denir. Masa, dolap, yatak, karyola gibi aldığınız ürünleri çok basit bir tornavida yardımı ile kendiniz monte edebilirsiniz. Aynı zamanda bu işleri yapmak en az alışveriş yapmak kadar zevklidir. Bence hiç para vermeyin, kendiniz yapın.

7 Mart 2014 Cuma

Ev Dekorasyonu Zor Bir Sanattır


Evlerimizin daha canlı, çok daha sıcak ve göze hoş gelen bir ev olarak görünmesini isteriz. Dekorasyon için kullanılacak olan renklere karar vermek çok önemlidir. İyice detaylı bir şekilde araştırma yapmak gerekir. Ben de ev dekorasyonu için kendi fikirlerimi belirterek yazımı okuyanlara yardımcı olmak istiyorum. Dekorasyon ile ilgili  birkaç madde belirledim.


1-      Tazelik ve canlılık: Mavi ve beyaz renkler yaşam alanlarımızda rahatlığı simgeler. Biraz sarı tonları ve canlı bir yeşil tonu ile evinize ferahlık katabilirsiniz. Beyaz mobilyalar ise salonunuza sakinlik katacaktır.
2-      Yardımcı aksesuarlar: Ev dekorasyonu için daha çok beyaz tonlarında kullanacağız mobilyaların yanına mavi, yeşil renklerde aksesuarlar katarak evinizi sakin ama ruh dolu bir görünüme getirebilirsiniz.
3-       Göze hitap etmek: Sadece bir duvarı tamamen farklı bir renge boyamak odaklanılacak bir bölge yaratmak için mükemmel bir çözümdür.

4-      Banyo: Mütevazi durumdaki banyonuzu can alıcı bir bölgeye çevirebilirsiniz. Romantik renklerle çerçevelenmiş aynalar ve diğer aksesuarlar ile banyonuz kışkırtıcı bir evin can alıcı noktalarından biri olacak.
5-      Beyaza canlılık katmak: Ev dekorasyonunda beyaz tonların hakim olduğu bir odanızı koyu renk halılar ve canlı renkli mobilyalar ile sanki yaşayan bir odaya dönüştürebilirsiniz.

6-      Odalar arasında devamlılık sağlamak: Dekorasyon sırasında belli bir renk tonunu bütün odalarda aynı malzemelere uygularsanız odalar arasında iletişim kurabilirsiniz. Mesela süpürgelikleri veya kartonpiyerleri bütün odalarda aynı renge boyayabilirsiniz. Masaların tamamının aynı renk olması ahenk yaratacaktır.