9 Aralık 2014 Salı

Retro Nedir?

Bu yazımda sizlere günümüz moda akımları arasında adını sık sık duymaya alıştığımız Retro'dan bahsetmek istiyorum. Hem dekorasyon hem de giyim alanında fazlasıyla popüler olan bu akım, Vintage akımı ile benzer özellikler göstermektedir. Fakat elbette bire bir aynısıdır da diyemeyiz. Kelime anlamıyla Retro, eskiye ait olan demektir. Yani bu moda akımında nostaljik bir durum söz konusu.

Retro, geçmişte moda olan akımların yeniden moda olmasıdır. Örneğin geçmişte kalın çerçeveli gözlükler, balon etekler, puantiyeli elbiseler ve apartman topuklu ayakabılar modaydı. Tüm bunlar şimdi de moda olmuş durumda. Yani gardırop seçimlerinizde bu parçalara yer vererek siz de Retro modasına ayak uydurabilirsiniz. Fakat Retro olayım derken rüküş görünmemeye dikkat etmelisiniz. Çünkü zaten Retro ürünlerin geneline etki eden abartı, ancak dengeli kullanıldığında güzel görünebilmektedir. Bu nedenle bol paça pantolonunuzun üzerine giyeceğiniz bir gömleği Retro gözlükleriniz ile tamamlayarak sade bir görünüm elde edebilirsiniz.

Moda akımları içerisinde bir hayli dikkat çeken Retro, dekorasyon alanında da bir stil önerisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada özellikle çalışma odalarında ya da kitap okuma köşelerinde uygulanabilecek bir önerim var sizlere. Örneğin çalışma masanızın üzerine bir daktilo ve ona uygun bir abajur ile Retro görünüm kazanmaya ne dersiniz? Veya oturma odanızda ahşaba daha çok yer vererek ve bu görünümü Retro aksesuarlarla destekleyerek de aynı etkiye sahip olabilirsiniz.