4 Mayıs 2016 Çarşamba

Mutfak Aksesuarları İle Keyifli Mutfaklar



Kimileri için evin en keyifli ortamı mutfaklardır. Mutfaklarda aile üyelerinin sevdikleri yemekler hazırlanır, misafirler için lezzetli sofraların temelleri atılır. Özellikle yemek yapmayı seven kişiler için mutfaklarında geçirdikleri zaman adeta terapi niteliğindedir. Evine özen gösteren herkes, mutfağına aldığı gereçlere, aksesuarlara önem verir. Mutfak aksesuarları tercih ederken, öncelikle sağlığa zararı olmayan materyallerden olmaları tercih edilmelidir. Bununla birlikte mutfak gereçleri kaliteli malzemelerden yapıldığı takdirde, uzun yıllar kullanıma da uygun olacaktır.
Mutfak gereçleri kendi içlerinde pek çok farklı kategoriye ayrılır. Yemek takımı, çatal bıçak setleri, baharatlıklar, tava, tencere ve cezveler bu kategorinin içerisinde yer alır. Bu ürünlerin içerisinde tercih yaparken sağlıklı ve kaliteleri seçmek büyük önem taşır. Örneğin yemek takımlarını cam ve seramik modellerden tercih etmek, tava gibi pişirme araçlarını ise teflon yüzeye sahip olanlardan seçmek hem mutfak gereçlerinizin ömrünün daha uzun olmasını sağlayacak, hem de sağlığınıza herhangi bir olumsuz etkisi olmayacaktır.


Her mutfağın vazgeçilmezi mutfak aksesuarları Evidea web sitesinde birbirinden güzel modellerle yer alır. İnsan yaşamının en sıcak ortamı olan evinizi daha da güzelleştirme amacı ile yola çıkan Evidea, özellikle mutfak aksesuarları fiyatları konusunda müşterilerine oldukça hesaplı seçenekler sunar.
Evidea’da her tarza ve her zevke uygun mutfak aksesuarı bulmanız mümkün. Birbirinden kaliteli markaların Amerikan servisleri, fırın eldivenleri, mutfak masa örtüleri, mutfak havluları, peçeteleri ve hatta kavanoz kapakları pek çok farklı desen ve renk seçeneği ile www.evidea.com’da kullanıcıların zevkine sunuluyor. Bu mutfak aksesuarların tümü kaliteli markalardan ve sağlık materyallerden oluşuyor. Özellikle mutfağında zaman geçirmeyi sevenler için tüm bu ürünler güvenle ve kolaylıkla satın alınabiliyor.
Evidea’da aynı zamanda mutfak dolabı aksesuarları için pek çok seçenek bulunuyor. Mutfağını güzelleştirmek isteyen kişiler bu kategoride birbirinden güzel mutfak dolapları, kaliteli mutfak rafları, çok amaçlı dolap, fırın dolabı, vitrin dolabı ya da monte etme özellikli raflar bulabiliyorlar. Siz de mutfağınızı uygun fiyatlarla ve birbirinden güzel ürünlerle renklendirmek istiyorsanız Evidea.com’da aradığınız her mutfak aksesuarını bulabilir, kolaylıkla ve güvenle siparişinizi oluşturabilirsiniz.




4 Nisan 2016 Pazartesi

Oturma Odalarının Vazgeçilmezi: Koltuk Takımları

Dekorasyonla ilgili olan herkesin okuduğu dergilerden birisi de Evim dergisidir. Ben de her ay düzenli olarak evim dergisini okurum. Dekorasyon hakkında çok öğretici bir dergi olan evim dergisi geçen sayısında odaların büyüklüğüne göre hangi koltuk takımları seçileceğine dair güzel önerilerde bulunuyordu. Bende bugün bu konuyu sizinle paylaşmak istedim. Koltuk takımları günümüzde birçok farklı model seçeneğinde olabiliyor. Bu kadar çok seçeneğin arasından eviniz en uygun olanı bulmak ise oldukça zordur.


Öncelikle büyük evlerde nasıl koltuk takımları kullanılmalı bundan bahsetmek istiyorum.
Büyük evlerde kullanılacak olan koltuk takımları salonun tok bir görüntüye sahip olabilmesi için büyük boyutlarda olmalıdır. Eğer salon çok büyük ise iki farklı koltuk takımı bir arada kullanılabilir. Bu noktada önemli olan iki koltuk takımının arasında hafif bir geçişin olmasıdır. Aksi takdirde uyumsuz bir sonuç ortaya çıkacaktır.
Orta büyülükteki evlerde daha minimal çizgilerde koltuk takımları tercih edilmelidir. Evin genel konseptinde renklerin tercih edilmesi salonunuzun daha şık görünmesini sağlayacaktır. Orta boyutlu evlerde koltuk takımları az desenli ve açık renklerde olmalıdır. Böylece küçük olan salonunuzun daha büyük algılanmasını sağlayabilirsiniz.
Küçük evlerde koltuk takımları kullanılması pek de doğru bir tercih değildir.  Küçük evlerde köşe takımları ya da tekli kanepeler tercih edilebilir. Çünkü küçük bir evde koltuk takımı kullanıldığı takdirde yaşam alanı daralacak ve ev olduğundan çok daha küçük olarak algılanacaktır.
Koltuk takımı almadan önce muhakkak bakılması gereken markalardan birisi de Evidea’dır. Evidea’da bir farklı koltuk takımı modelleri mevcuttur. Koltuk takımları fiyatları, model ve markaya göre farklılık gösterse de her bütçeden insanın alabileceği koltuk takımları modelleri Evidea’da mevcuttur. Bir önceki yazımda detaylı olarak beyaz koltuk takımları nasıl temizlenir? Sorusuna cevap vermiştim eğer beyaz bir koltuk takımına sahipseniz temizlik hakkında bilgi almak için önceki yazılarıma bakabilirsiniz.
Unutmayın şık bir eve sahip olmak için sadece pahalı koltuk takımları almak yeterli olmayacaktır. Önemli olan evinizi iyi tanımanız ve evinize uygun olan koltuk takımını tercih etmenizdir.

Bir sonra ki yazımda görüşmek dileğiyle…

23 Mart 2016 Çarşamba

Şifreli Kasalar İle Değerli Eşyalarınız Güvende



Şifreli kasa, kısaca anlatmak gerekirse evde ve işyerlerinde mücevher, nakit para, senet gibi kıymetli eşyaların güvenle saklanmasına yarar. Şifreli kasa, hırsızlığa ya da ateş gibi diğer tehditlere karşı dayanıklı bir kapı ve gövdeye sahiptir. Kullanımı tıpkı  Atm’lerde kredi kartı ile yaptığınız işlemlere benzer, yalnızca doğru şifre girildiği taktirde açılır. Mekanik, anahtarlı ve elektronik olmak üzere üç farklı kilit mekanizması vardır. Elektronik kasa kullanmak, mekanik  ve anahtarlı olanlara nazaran kullanımı daha kolay ve güvenli olduğundan daha çok tecih edilir. Elektronik kasanın elektronik tuş takımı ve parmak izi özellikli iki kilit sistemi vardır. Bunların dışında kumbara amaçlı kullanılan mini şifreli kasalar da vardır. Eğer amacınız küçük çaplı para birikimiyse bu tür kasaları kullanabilirsiniz. Bu kasaların metal para ve kağıt para için ayrı girişleri olduğundan sürekli açıp kapama işlemi yapmak zorunda da kalmazsınız.

Şifreli Kasa Kullanımı

 Öncelikle kasanızın kullanma amacına bağlı olarak boyutunu ve türünü belirlemelisiniz. Kasanın ağırlığına ve yapımında kullanılan malzemeye  de özellikle dikkat edilmelidir. Kullanacağınız mekanda (ev, ofis vs.) şifreli para kasaları hem el altında olmalı hem de dışarıdan birinin görmesine karşı kamufle ederek yerleştirilmelidir. Ayrıca kasanızı duvar ya da zemine montalama yapmanız yararınıza olacaktır.  Şifreli kasa  nasıl açılır? Kasanızı ilk aldığınızda fabrika kodu (şifresi) vardır. Fabrika kodunu girdikten sonra kasanız açılır. Kapatma işlemi için de kolu sola soğru çevirmelisiniz. Bu işlem kasayı otomatik olarak kilitleyecektir. Daha sonra isteğe bağlı şifre değişimi yapabilirsiniz. Şifreli kasa şifre değiştirme  işlemi oldukça basittir. Kasanız açık durumdayken kolu sola çevirip kilitlemelisiniz. Daha sonra 6 haneli “000000” kodunu girip ardından eski şifrenizi girdikten sonra onay sesini duyarsınız. Bu işlemden sonra artık yeni şifrenizi girebilirsiniz. Yeni şifreniz kasa türüne göre 4 ya da 6 haneli olabilir. Yeni şifrenizin kullanımı garantilemek için kasayı tekrar kilitlemeden önce birkaç deneme yapabilirsiniz. Fakat yeni şifre seçerken ilk hanenin “0” olmamasına dikkat etmelisiniz çünkü bu durum kasanızda bazı arızalara yol açabilir ve bu tür arızalar garanti kapsamında olmayabilir. Şifreli kasa fiyatları türüne göre değişim gösterebilir.  Pasa kasa fiyatları için evidea.com’u ziyaret edebilirsiniz.