26 Haziran 2013 Çarşamba

Beyin Cerrahisi ile Sağlığınıza Kavuşun

Sırtımınızın bel bölgesinden başlayıp kalça kısmımızdan daha aşağıya kadar uzanan 31 tane omur vardır. Bu omurlardan beş tanesi bel bölgemizde bulunur. Bu omurların arasında da disk dediğimiz kıkırdaklar vardır. Disk özel bir bağ dokusudur. Bu diskler hareketi kolaylaştırıyor ve darbelere karşı bizi koruyor. Diskler iç ve dış olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Dıştaki tabakanın yapısı bozulduğunda içteki yumuşak tabaka dışarıya doğru taşar. Bu taşma sonucunda omurilik kanallarına baskı meydana gelir. Sinirlere baskı yapıldığında ağrı hissedilir. Bel fıtığı böylece ortaya çıkar.

Bel fıtığından korunmanın çeşitli yolları vardır. Günlük hayatımızda bedenimize yeterince önem göstermiyoruz. Ağır bir yükü yanlış taşıma yöntemleriyle taşıyoruz ve bu durum bizde hasar bırakıyor. Ağırlığı fazla olan yükleri kaldırmadan önce bir yakınımızdan yardım istemeliyiz ve en önemlisi ağırlığı vücudumuzun bütün bölgelerine eşit dağıtmalıyız. Eğer ağırlık bir tek bölgede toplanırsa vücudumuzun o bölgesi ağır yaralanır. Bel fıtığı sonucu ameliyat olmak istemiyorsanız vücudunuza gereken özeni vermelisiniz.

Bel ve boyun fıtığı, periferik sinir sıkışmaları, karpal tünel sendromu, kafa travmaları, beyin kanamaları, beyin ve omurilik tümörleri beyin cerrahisinin alanına girer. Beyin cerrahisi günümüzde hızla gelişerek hastalara hizmet ediyor. Eğer bel veya boyun fıtığı gibi problemleriniz varsa ve ameliyat olmanız gerekiyorsa, korkmayın. Cerrahi müdahaleden korkmayın. Ağrıyla yaşamaktansa ameliyat olup hayatınıza ağrısız ve sağlıklı olarak devam edebilirsiniz. Hekime ve hastaneye güvenmek çok önemlidir. Eğer hekiminize güvenmiyorsanız kendinize iyi bir beyin cerrahı bulmalısınız.



Beyin cerrahisi oldukça hassas bir daldır. Her alanda olduğu gibi beyin cerrahisi alanında da oldukça hassas ve dikkatli davranmak gerekir. Sağlıkla ilgili her konu özel bir dikkat gerektirir. Kendi vücudunuzu dinleyin ve vücudunuzun size verdiği sinyalleri takip ederek hastalığınızın teşhisinde doktorunuza yardımcı olun.

Daha önce aynı ameliyatı olan kişilerin yaşadıklarını dinleyip karamsarlığa kapılmayın. Çünkü bir hastalığın her insanda aynı seyretmesi mümkün değildir. Bünyeye ve hastalığın seviyesine göre iyileşme süreleri değişir.

24 Haziran 2013 Pazartesi

Evlere Işık Saçan Duvar Kağıtları

Bir evin şekli ne olursa olsun, mobilya yerleşimi ve duvar rengi ile ilüzyonlar yaratarak farklılaştırabilirsiniz. Renkler ve minimal mobilyalar ile yapacağınız bu ilüzyonlar küçük evinizi daha büyük gösterebilir. Küçük odaların açık renk duvar kağıdı ile kaplanması ve açık renkli mobilyalar ile döşenmesi odayı daha ferah gösterecektir.

Duvar Kağıdı
Kişinin ruh hali üzerinde en büyük etkenlerden biri tüm gün vakit geçirilen ortamın yapısıdır. Şimdi, önce karanlık, boğucu ve kalabalık bir odada durduğunuzu düşünün; ondan sonra ise ferah düzenli ve huzur veren bir oda düşünün. Sadece düşünmeniz bile hislerinizi etkiledi değil mi?

Tüm eşyalarınızı pratik bir şekilde toplayacak ve aynı zamanda az yer kaplayacak olan mobilyalar tercih edin. Bu öneriler sadece ev için değil aynı zamanda bütün gün yoğun bir şekilde çalıştığınız ofisiniz içinde geçerlidir. Biraz inceleyecek olursanız, mutlu ve eğlenen insanların gittiği iş yerlerinin tipografik desenlerle süslenmiş duvar kağıdı, pratik ve göze hitap eden masa ve koltuklar ile donatıldığını görürsünüz. Bu iş yerlerinde her zaman ortada büyük geniş bir alan bırakılır. Bunun sebebi çalışanların kendilerini özgür ve mutlu hissetmelerini sağlaması ve bu sayede verimin artmasıdır.

Duvar Kağıdı


Duvar kağıdı, kolay temizlenebilirliği ve uzun yıllar dayanıklı olması sayesinde duvarlar için ideal bir seçenektir. Farklı dokuya sahip, yüzlerce deseni bulunan duvar kağıdı modelleri dekorasyonu tamamlayan materyallerden birisidir. Bir ev ya da ofise taşınılıyorken iş önce duvarlar ve yerden başlar. Bu nedenle aklınızdaki dekorasyona ve yaşadığınız alana uygun duvar kağıdı ve yer döşemesi seçiminden sonra geriye sadece mutlu bir şekilde mobilyalarınızı yerleştirmek kalıyor.

21 Haziran 2013 Cuma

Ev Tekstili Ürünleri


Ev dekorasyonunu güzelleştiren en güzel detay ev tekstili ürünleridir. Rengarenk havlu ve yumuşacık bornozlar, bastığınızda ayaklarınızı bulutların üzerindeymiş gibi hissettiren banyo tekstil ürünleri, nevresim ve pike takımları gibi birçok ürün ev tekstili kategorisine giriyor.

Ev Tekstili


Pike takımları ev tekstili ürünleri arasından en kullanışlı olanları diyebiliriz. Serin yaz gecelerinde kullanmanın yanı sıra yatak örtüsü olarak da oldukça şık duran pike takımı, soğuk kış gecelerinde kendinizi sarmalayabileğiniz sıcacık örtüler haline geliyor.

En çok tercih edilen ev tekstili ürünü ise nevresim takımı. Yatak odalarını hareketlendiren, sadeleştiren, mobilyalara ferah bir görünüm katan nevresim takımlarının yüzlerce çeşidi bulunuyor. Çocuk odası için çizgi film karakterleriyle ya da hayvanlarla bezenmiş modeller çocuklarınızı sevindirirken; çiçekli, desenli, sade modeller sizin yatak odanızı taçlandırıyor.

Ev Tekstili


Evinizi yaşanabilir hale getirmek sizin elinizde! Vakit geçirdiğiniz alandan olabildiğince keyif almaya bakın. Eşyaları taşıdım bitti demeyin. Kalabalığı ortadan kaldırın, çeşitli dekorasyon dergilerinden, internetten tüyolar alarak evinizi döşeyin ve kendinize güzel bir alan yaratın. Bu güzel alan yaşamınızın her anını etkileyecektir emin olun. 

11 Haziran 2013 Salı

Mobilyalar ve Fiyatları

Mobilya alış-verişinde, her alış-verişte olduğu gibi en önce fiyatlara dikkat ederiz. İkinci el eşyalara da bu yüzden, yani ucuz, uygun fiyata mal bulma eğilimi ile bakmaz mıyız? Ancak ikinci el eşya bulmaktansa, ikinci el eşya fiyatına mobilya arayıp bulmak daha mantıklı bir hareket olabilir. Çünkü, ikinci el eşya aldığınızda, illa ki bir kırığı döküğü, bir noksanı oluyor. Kimse de size bir garanti veremiyor…

Peki, bu mobilya alış-verişinde, en çok ihtiyaç duyulacak mobilyadan en az ihtiyaç duyulacak olana kadar neye dikkat ederek buluruz? Öncelikle aradığınız mobilyalar için bir mobilya fiyatları araştırması yapmanız sizin yararınıza olacaktır.

En gerekli mobilyadan en az gerekli olanlar arasında bir yelpazede bakarsak mobilya fiyatlarına, belki başta yatak gelir. Yatak, dikkat edilmesi gereken, önemli bir ihtiyaç. Yatış alışkanlığınızın, fiziksel özelliklerinizin her birine dikkat edilerek, ayrı ayrı detaylar düşünülüyor, buna göre tasarlanıyor yataklar. Bu yüzden yatak fiyatları da bu oranla değişiyor. Yatak fiyatlarını incelemeden önce, kendi fiziksel ölçülerinize ve herhangi bir bel rahatsızlığı veya buna benzer bir rahatsızlığınız varsa bunlara dikkat ederek yatağınızı seçmeli ve sonra yatak fiyatına bakmalısınız.

Yatak Fiyatı

Bazı yataklar ergonomileri gereğince çok pahalı olabiliyor, ancak siz yine de uygun fiyat olsun diye, kötü yataklar seçmekten uzak durun ve sağlığınız için uygun olanı seçmelisiniz. Bu sizin en önemli ve aslında size en çok kar ettirecek alış-veriş olabilir. Bu tamamen size bağlı.


Gerekli olan, önemli bir ihtiyaç olan yatağı ucuz bulurken, evlerimizde bulundurduğumuz ancak çok fazla gerek duymasak da diğer yandan bize kolaylıklar sağladığı için aldığımız bir başka mobilyayı inceleyebililriz; zigon sehpa fiyatları. Zigon sehpa fiyatları da dikkat edilecek bir şey. Ne çok ucuz diye kötü mobilya alınmalı ne de çok şık diye pahalı mobilyalar alınmalı. Bu ne olursa olsun; gerekli-gereksiz. 

Zigon Sehpa Fiyatları