27 Ağustos 2013 Salı

Ev Oturması

Ev tekstili ürünleri her eve lazım. Yeni eve taşındığım için sık sık arkadaşlarımı misafirliğe davet ediyorum. Akşam geç saatlere kadar bende oturan arkadaşlarım tabi saat ilerlediği için evlerine gidemiyorlar. Bende kalmalarını önerdiğim arkadaşlarımla keyifli vakitler geçiriyoruz. Fakat şöyle bir sıkıntı var ki bir misafire verilmesi gereken bazı şeyler vardır. Terlik, havlu, pijama, diş fırçası gibi özel eşyaların yanında bir de yatacak yere ihtiyaç var. Benim odamda ikinci bir yatak olduğu için pek zorlanmıyorum bu konuda. Fakat çarşaf, pike, yastık derken bir çok ev tekstil ürününe ihtiyaç duyuyorum. Bunun için çarşı pazar gezmek gerekiyor ve ben çalıştığım için hiç fırsat bulamıyorum. O yüzden ben de online alışveriş sitelerinde geziniyorum ve bütçeme en uygun olanı alıyorum. 

Temiz çarşaf ve yastık bir evde mutlaka bulunması gerekenlerdendir. Çünkü ne olacağı bilinmez. Çok ani bir misafiriniz gelebilir veya daha başka birtakım şeyler olabilir. Her zaman tedbirli olmakta fayda var. Ben bir eve misafirliğe gittiğimde terlik, el ve duş havlusu, diş fırçası gibi şeylerin mutlaka verilmesini isterim. Kendimi daha rahat hissetmek için üzerime rahat bir pijama vermesini beklerim. Yakın arkadaşlarla ev toplanmaları olduğunda genellikle pijamalar giyilir çerezler yenir, şaraplar içilir. İşte böyle güzel anlar için hayat yaşamaya değer.

Marka Eğitimi ile Önde Olun

''Markanızın tüketici gözünde gelişme süreci şu şekilde gerçekleşmektedir. Öncelikle marka farkındalığı yaratılır bu farkındalık çeşitli reklam ve tanıtım hizmetleri ile algıya ve bilinirliğie dönüştürülür. Daha sonra tercih edilirlik ve memnuniyet sağlanır ise sadakata dönüşür. Marka eğitimi, markanızın sadık müşteriler tarafından tercih edilmesi açısından oldukça önemlidir. Bu anlamda marka eğitiminin, pazarlama eğitimi ile yolları kesişmektedir. Markanızın yükselmesi işin mutlaka pazarlama stratejileri marka stratejileri düzgün geliştirilmelidir. Pazarlama eğitimi; yeni pazarlama dünyası, pazarlama karması, strateji ve iş geliştirme, tüketici davranışları, ürün konumlandırma ve geliştirme konularında bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır. Bu sebep ile pazarlama stratejileri ve marka stratejilerinin birbirinden ayrılmaması gerekmektedir.''

16 Ağustos 2013 Cuma

Ev Dekorasyonu Tüyoları



"Günümüz yoğun metropol yaşamında, evimize döndüğümüzde bir nebze olsun rahatlamak, o kargaşadan uzaklaşıp doğadaymışız gibi hissetmek isteriz. Yaşadığımız mekanları da buna göre düzenleriz. İnsanın güzel bir atmosferde bulunması ruhunu dinlendirir, mutluluk yayar. Bu nedenle iç dekorasyon hayatımızın önemli bir parçasıdır. Evimizin en çok yer kaplayan alanı duvarlara aittir. Duvar kağıdı dış dünyayı izole ederek bize yepyeni bir görüntü oluşturmamızda yardımcı olur. Sanat, nostalji, modernlik, ferahlık hepsini bir arada sunan duvar kağıtları iç dekorasyonun temelidir.
 

Desen, doku ve renk çeşitleriyle bezeli duvar kağıtları, duvarlarımızı birer sanat eserine dönüştürüyor. Duvar kağıtlarının geri dönüşüm özelliği, sağlıklı ve doğal olması gibi artı yönleri vardır. Yapısı, ses ve ısı izolasyonuna katkı sağlar. Ekonomik olmasının yanı sıra uzun süre dayanıklıdır. Duvar kağıdı oldukça kolay bir uygulamayla yerleştirilir ve rahatça değiştirilebilir. Kir ve leke barındırmaz, hijyeniktir. Sünger ve bez yardımıyla kolayca temizlenir. Duvar kağıdının rengi uzun yıllar solmaz. İç dekorasyon düzenlemesinde koltuk takımı ve mobilya renkleri ile duvar kağıtlarınızın uyumlu olmasına özen gösterin. Küçük odaları koyu renkler ve ağır desenler ile bezenmiş duvar kağıdı ile kaplamayın. Koyu ve karmaşık desenler odayı olduğundan daha boğucu ve ufak gösterecektir. Duvar kağıdı özel bir tutkal ile uygulanır. Uygulama yapılacak mekanın ve yüzeyin özelliklerine göre doğru teknik ve ürün seçimi yapılmalıdır.

Duvar kağıdının üretim tekniği ve malzeme yapısı gereği birçok çeşidi vardır. Bunların en bilinenleri, simplex duvar kağıdı, emboss duvar kağıdı, vinyl esaslı duvar kağıdı, boyanabilir duvar kağıdı gibi çeşitleridir. Boyanabilir duvar kağıdı, birçok farklı çeşide sahip olan vinyl esaslı bir kağıttır. Duvara uygulama yapıldıktan sonra istenildiği kadar boyanabilme özelliğine sahiptir.
 

Son zamanlarda en çok tercih edilen modellerden biri tuğla desenli duvar kağıtlarıdır. Duvarı tuğla ile kaplatmak fazla maliyetli ve uzun süren bir işlem olduğu için bu duvar kağıdı gerçekçi dokusuyla güzel bir görüntü oluşturmaktadır. Ofislerde ise genellikle tipografik desenlerle bezenmiş olan duvar kağıtları tercih edilmektedir. Bu duvar kağıtları, ofise kurumsal ve şık bi görünüm katar.

Duvar kağıdını tamamlayan bir diğer iç dekorasyon ürünü perdelerdir. Duvar kağıdınıza uygun perdeyi seçmeniz evinizin ışığını ferahlığını ortaya çıkarır. Son dönemlerde tercih edilen jaluzi modeli farklı renk seçenekleri ile çok şık durmaktadır. Özellikle ofislerde sıkça tercih edilen jaluziler kullanımı kolay yapıya sahiptir. Tül ve güneşlik kullanmak yerine jaluzinin ayarlanabilir yapısı sayesinde güneşin odanıza ne kadar gireceğine kendiniz karar verirsiniz. Birçok farklı materyalden yapılabilen jaluziler dekorasyonunuzu tamamlamanıza yardımcı olacak."

Rüyaları Kontrol Edebilir Miyiz?


"Yüzyıllar geçse de belki de insanların mistik olarak kabul edeceği en önemli şey rüyalar
olacaktır. Sabahları uyandığımızda çoğu zaman gördüğümüz rüyaların etkisi altında değişen ruhsal
dengemiz tüm günümüzü etkileyebilir. Rahatlatıcı ve ferah bir rüya görmüşsek, günümüz güzel
geçebilir. Tam aksi yaşanmışsa tüm gün aklımıza sıklıkla gelen rüyayı düşür ve anlamlar çıkarmaya
çalışırız.



Rüyada gördüğümüz semboller bizlere kimi zaman bir şeyler anlatmak ister ya da günlük
yaşantımızda bilinçaltımıza attığımız birçok konuyu gün yüzüne çıkarır ve fark etmemizi sağlar.
Rüyada görünen birçok kavram, birçok anlama gelebilir. Rüyada kedi görmekrüyada yılan görmek veya rüyada köpek görmek, simgesel ve belirgin şeylerken bazen asla çözemeyeceğimiz
şeyleri de görmek mümkündür.

Sizce, rüyalarımızı kontrol etmek mümkün müdür. Bu sorunun cevabı: evet! “Lusid dreaming”
kavramını daha önceden duymuş muydunuz?



Lüsid rüya, uyuyan kişinin rüya gördüğünü fark etmesi ile rüyada bazı olayları gerçekte kontrol
etmeye başlamasıdır. Bu kavram ilk olarak 1867 yılında Fransız bir onirolog tarafından kendi yazdığı
bir eserinde kullanmıştır. Daha sonra başka üniversitelerin bu kavram üzerine çalışması ile geliştirilen
bu rüyalar, kişinin kendini rüya gördüğünü anlaması üzerine rüyasını kontrol edebilme özelliğini
ortaya koymuştur. Geliştirilen teknik ile dikkatli ve zaman içinde yapıldığı taktirde bu durumun
gerçekleştiği de söylenmektedir."

Tv Ünitelerindeki Şok Fiyatlar !



"İşten eve yorgun geldiğimde üzerimi bile değiştiremeden ilk yaptığım şey, televizyonu açmak oluyor. Benim gibi elindeki kumandadan ayrılamayan birileri vardır mutlaka. Geniş ekranda seyredilen filmin keyfi de bir başka oluyor. Günün bütün stresini, dizisini seyrederken koltukta uyuya kalarak atan, ne çok insan vardır kim bilir. Bizde olduğu gibi, evinde birden fazla televizyona sahip olanlar, istedikleri programları izleyip, akşamın tadını çıkarıyorlar.

Geniş ekran tvleri olan ve yenisini almayı düşünenlerin en büyük sıkıntısı, tvlerini nereye yerleştireceklerini bilememeleridir. Yere koyamayacağınız LCD tvler için, şık tv üniteleri üretiliyor. Görünümü oldukça şık olan tv ünitesinin, salonumuzu daha ferah ve hoş gösterdiğini söyleyebilirim. Evimize gelen misafirlerimize çeşitli ikramlar sunarken izleyebilecekleri televizyonumuzu, tasarım harikası yeni bir tv ünitesiyle buluşturmak, iyi fikir olabilir.

Beyaz renkteki tv ünitesi, geniş rafları ve kullanışlı bölmeleriyle göz dolduruyor. Çekmece ve raflarına istediğimiz her eşyayı kolayca yerleştirebilirim. Kitap, biblo, vazo gibi çeşitli eşyalarımın yarattığı dağınıklığa son vermem, en çok annemi mutlu edecek gibi görünüyor. Çok fonksiyonel olan bu tv üniteleri, çevredemki herkesin beğenisini kazanacak.




Tv ünitelerinde farklı tasarımlara yer veren mobilya sektörü, bizim ihtiyaçlarımıza uygun birçok farklı ürüne yer veriyor. O kadar şık tasarımlar var ki, hangi modele karar versem bilemiyorum. Siyah ve beyaz renklerin ağırlıkta olduğu oturma odamız için babamın beğendiği bu tv ünitesi, bana da çok kullanışlı geldi. Geniş çekmecelerine film arşivimizi yerleştirebilir, raflara da aile fotoğraflarımızı koyabilirim.

Sudan ucuz mobilya modelleri arasından, bütçemize uygun olan bir ürünü seçerek, odamızı daha şık bir hale getirmeye karar verdim. Ev dekorasyonuna meraklı olan annem, bu duruma bayılacak! Sizde benim gibi tv ünitenizi depolama ve saklama alanı olarak kullanıp, minimal bir yaklaşım sergileyebilirsiniz. Haydi, birbirinden ucuz tv üniteleriyle daha ferah mekanlar yaratalım!"