30 Haziran 2014 Pazartesi

Ofis Dekorasyonunda Renk ve Rahatlık Ayrımı


Ofis dekorasyonunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü günün büyük çoğunluğunu iş yerlerimizde geçirmek durumunda kalıyoruz ve çalışma isteğinin zamanla kaybolmaması için çalıştığımız mekanları sevmemiz gerektiğine inanıyorum.

Ofis mobilyaları her zaman için koyu renklerde tasarlanır. Bu elbette iş yeri ciddiyetinin bir tercihi olabilir ama gene de farklı iş kollarının daha cesur tercihlerde bulunabileceğini düşünmeden edemiyorum. Örneğin bir mimarlık ofisinin siyah ya da kahverengi ağırlıklı renkleri kullanmak yerine daha canlı renkler üzerinde yoğunlaşarak kendi dinamik sektörüne uygun bir hava yakalamayı tercih edebilir. Bu hem kendi yaratıcılığını ortaya çıkaracaktır, hem de çalışanlarının motivasyonunu yüksek tutacaktır.

Ofis dekorasyonunun bir diğer önemli noktası da seçilen eşyaların rahatlığıdır. Çalışma masası ve ofis koltuk seçiminin bu açıdan hayati önem taşıdığını düşünüyorum. Çünkü yaklaşık olarak 9 saat boyunca oturarak çalışılan işlerde elemanların zamanla bel ve boyun ağrıları çektiği gözlemlenmektedir. Bu da elbette tamamen yanlış çalışma masası ve ofis koltuğu seçiminden kaynaklanmaktadır. Ofis koltuğu elbette ki kişinin uykusunu getirecek kadar yumuşak ve rahat olmamalı, ancak kas ve iskelet sistemini de zorlamayacak düzeyde rahat ve ortopedik olmalıdır.

Son olarak ufak bir hatırlatma: Ofis dekorasyonunu uygun fiyatlarla yapmak isteyen herkesin Evidea'yı ziyaret etmesi gerekiyor!

11 Haziran 2014 Çarşamba

Dikkat: Mevsim Geçişleri Çalışanların Verimliliğini Etkilemekte !

Haziran ayının gelmesi ile birlikte yaz resmen başlamış durumda artık. Bundan 1 ay önce zaten yaz, kendisini hissettirmeye başlamıştı. Gardıroplarımızdaki kışlık giysilerimizi kaldırmış, artık yazlık kıyafetlerimizi gardıroplarımıza yerleştirmeye başlamıştık. Sadece 2 hafta boyunca süren yağmurlu havaların dışında, güneşi görmemezlik gibi bir durumumuz olmadı. Gerçi 2 haftalık yağmurlu günlerde de, güneşi görmesek bile sıcaklığı her zaman tepemizdeydi. Herkes havanın kapalı olmasından dolayı, daha serin bir gün geçireceğini düşünerek, sabah evden işe giderken biraz daha kalın giyinirken, ister istemez de bu aldatıcı numarayı yemek zorunda kalmışlardı.
 ofis koltuk

Artık yağmurlu günlerin bitmesi ile birlikte, güneş sıcaklığını iyice hissettirmeye başlamış, kavurucu ve bunaltıcı günler bizleri beklemektedir. Bu durum en fazla ofiste masa başında çalışanlar için büyük bir sorun oluşturmaktadır. Çalışanlar, sürekli masa başında ofis koltuk üzerinde sabit bir şekilde çalıştıkları için bir yandan güneşin sıcaklığı, diğer yandan bilgisayarlardan çıkan sıcak hava, ofisteki havayı daha da bunaltıcı bir hale getirmektedir. Her ne kadar artık ofislerde de klima bulunuyor olsa da, maalesef yaz dönemlerinde iş verimliliği genelde düşmektedir. Bunun nedenini sadece sıcak havaya bağlamak biraz abartı olur.

Ofislerde çalışanların verimliliği arttırmak için öncelikle çalışılan ortamın her zaman ferah olması lazımdır. Bu yüzden mevsimsel geçişlere göre ofis içindeki dekorasyon mutlaka yeniden yapılmalıdır. Örneğin; kış ayında kimse cam kenarında ve kapı kenarında oturmak istemez ve direkt köşelere ya da kalorifer peteklerinin yanında çalışmaktadır. Yaz döneminde de ofis içindeki eşyalarınızı ( çalışma masası, kitaplık, ofis mobilyaları), daha ferah ve serin bir yere göre ayarlamak iyi olacaktır. Ofiste çalışanların verimliliği arttırmak için bir diğer önemli nokta ise, ofis mobilyalarının rahatlığıdır. Özellikle ofis mobilyaları içerisinde, sabahtan akşama kadar bize eşlik eden ofis koltuk çok önemlidir.


Ofis mobilyaları içerisinde, çalışanların verimliliğini en fazla etkileyen ofis koltuktur. Sabah işe gelip, akşam işten ayrılana kadar sürekli üzerinde oturduğumuz ofis koltuk, rahat ve vücut yapımımıza uygun olmalıdır. Bunun yanında ofis koltuk minderi, ofis koltuk sırtlığı ile de daha fazla rahat bir çalışma olmaktadır. Hatta ofis koltuk sırtlığı, koltuğa yaslandığımız zaman ergonomik olduğu için omurga yapımımıza daha uygundur. Böylelikle de ofis koltuk sırtlığı ile daha rahat ve keyifli bir şekilde sabahtan akşama kadar çalışabiliriz. Ofiste çalışanların verimliliği arttırmak için mevsimsel geçişlere ve ofis mobilyalarının kalitesine dikkat etmek lazım.