30 Haziran 2014 Pazartesi

Ofis Dekorasyonunda Renk ve Rahatlık Ayrımı


Ofis dekorasyonunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü günün büyük çoğunluğunu iş yerlerimizde geçirmek durumunda kalıyoruz ve çalışma isteğinin zamanla kaybolmaması için çalıştığımız mekanları sevmemiz gerektiğine inanıyorum.

Ofis mobilyaları her zaman için koyu renklerde tasarlanır. Bu elbette iş yeri ciddiyetinin bir tercihi olabilir ama gene de farklı iş kollarının daha cesur tercihlerde bulunabileceğini düşünmeden edemiyorum. Örneğin bir mimarlık ofisinin siyah ya da kahverengi ağırlıklı renkleri kullanmak yerine daha canlı renkler üzerinde yoğunlaşarak kendi dinamik sektörüne uygun bir hava yakalamayı tercih edebilir. Bu hem kendi yaratıcılığını ortaya çıkaracaktır, hem de çalışanlarının motivasyonunu yüksek tutacaktır.

Ofis dekorasyonunun bir diğer önemli noktası da seçilen eşyaların rahatlığıdır. Çalışma masası ve ofis koltuk seçiminin bu açıdan hayati önem taşıdığını düşünüyorum. Çünkü yaklaşık olarak 9 saat boyunca oturarak çalışılan işlerde elemanların zamanla bel ve boyun ağrıları çektiği gözlemlenmektedir. Bu da elbette tamamen yanlış çalışma masası ve ofis koltuğu seçiminden kaynaklanmaktadır. Ofis koltuğu elbette ki kişinin uykusunu getirecek kadar yumuşak ve rahat olmamalı, ancak kas ve iskelet sistemini de zorlamayacak düzeyde rahat ve ortopedik olmalıdır.

Son olarak ufak bir hatırlatma: Ofis dekorasyonunu uygun fiyatlarla yapmak isteyen herkesin Evidea'yı ziyaret etmesi gerekiyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder