2 Temmuz 2014 Çarşamba

Çalışan Rahatı

İnsanların çalışma performanslarını etkileyen etmenler çok büyük bir öneme sahiptir. Bir insanın daha rahat üretebilmesi için daha rahat çalışma şartlarına ihtiyacı vardır. Bunun azami şekilde sağlanmadığı takdirde çalışan performansından büyük düşüşler olacaktır. Firmaların çok fazla önem vermedikleri ya da üstünde durmadıkları bu konu, aslında kendilerinin üretim kalitesini düşürmektedir. Özellikle beyaz yakalıların çalışma şartları bazen çalışmayı çok zorlaştırmaktadır. Tüm gün boyunca aynı ofis koltuğunda oturan birisinin kendisini sürekli rahatsız eden bir ofis koltuk ile baş etmesi çok zor olacaktır. Sürekli kendisini rahatsız eden bir ofis koltuğuna otururken o çalışandan çokta verimli olması beklenmemelidir.


Özellikle ofis çalışanlarının sıkça rahatsız oldukları ve rahatsızlıklarını dile getirdikleri bu ofis koltuk modelleri giderek iyileşse de firmaların ilgisizlikleri yüzünden çalışanlar hala eski hiç ergonomik olmayan ofis koltuk modellerinde oturmaya mahkum ediliyorlar. Çalışanların özellikle bel ağrısından şikayet etmesine sebep olan bu ofis koltuk modelleri her gün bele biraz daha zarar vermektedir. Bu yüzden bu eski tip ofis koltuklarının kullanılması çok yerinde bir karar değildir. Hem çalışan sağlığını hem de düşen performansı göz önüne alacak olursak, bu ofis koltuk modellerinin değiştirilmesi her şirket için çok daha faydalı bir adım olacaktır.

Son dönemde çıkan bazı ofis koltuklarında mükemmel bir özellik bulunuyor. Ofis koltuğu siz üzerine oturduğunuz anda hareketli yapısı sayesinde sizin vücud yapınıza uyum sağlıyor. Özellikle belinizi desteklemesi ve omuriliğinize göre şekil alması oturanın bel ve sırt sağlığı açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Hem çalışan sağlığının bozulmaması hem de alınan performansın arttırılması için bu tip değişiklikler atlanmamalı ve önemsenmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder