19 Eylül 2014 Cuma

Dekoratif Raf Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Dekorasyon yapmak çoğu kişi tarafından sadece estetik anlamda yaşam alanlarını dizayn etmek olarak algılanır. Bu düşünce tam anlamıyla dekorasyon yapmayı tanımlamamaktadır. Dekorasyon yapmak yaşam alanlarının kullanışlılığını arttırmanın yanında yaşam alanlarını estetik bir görünüme kavuşturmaktır. Bu sayede bireylerin evlerinde geçirdikleri zamanların kalitesinin ve veriminin artması da söz konusudur. Dekorasyon; kişilerin yaşam standartlarını bir üst seviyeye taşımalarında etkili bir araçtır.


Dekorasyon yaparken önemli olan dekore edilen alanın bir bütünlük içinde aynı tarzı yansıtan ürün ve mobilyalardan oluşturulmasıdır. Mobilya ve ürünlerin de kullanım amaçlarına göre doğru bir şekilde seçilmesi gerekmektedir. Eşya seçiminde abartı ve aşırıya kaçmamak temel amaç olmalıdır. Aksi halde alanın göz yorucu ve karmaşık bir görünüme sahip olması kaçınılmazdır. Bu da dekore edilen alanın huzurlu ve dinlendirici bir ortam olmaktan uzaklaşmasına ve bireylerin evlerinde sağlıklı bir dinlenme ortamına sahip olmalarının önüne geçecektir.


Dekore edilen alanlar için dekoratif raf seçimi de dikkatli ve özenli davranılması gereken bir diğer konudur. Dekoratif raf seçimi sayesinde yaşam alanlarınızı estetik bir görünüme kavuşturarak, tüm alanlarda bütünlüğü yakalamanız mümkündür. Ancak bu ürünlerin doğru tarzda ve alanın şartları göz önünde bulundurularak seçilmesi gerekmektedir. Örneğin; küçük evler için dekoratif ürün seçimi yapılırken hem estetik görünümü olan hem de işlevsel ürünlerin tercih edilmesi alanda etkili olması istenilen ferah ve dinlendirici ortam için doğru bir seçim olacaktır. Dekoratif raf, zigon sehpalar, sandıklı koltuklar gibi ürünler küçük alanlar ideal alternatiflerdir. Büyük alanlarda için mobilya seçiminde ise duvar üniteleri, yemek masaları, kitaplıklar, orta sehpalar gibi ürünler seçilirken birden fazla işlevi olmasına gerek yoktur.
Dekoratif raf seçimi yapılırken alanın büyüklüğü, tarzı, kullanım amacı ve diğer ürünlerle uyumu göz önünde bulundurulmalıdır. Doğru dekoratif raf seçimiyle evlerinizde sıcak ve samimi ortamlar yaratabilir, keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Yaşam alanları dekore edilirken asla unutulmamalıdır ki bu alanlar sizin günün stresinden arınabileceğiniz ideal ortamlardır ve bu doğrultuda dekore edilmelidir.

17 Eylül 2014 Çarşamba

Meslek Hastalıkları


Belirli bir meslek ya da sanayi kolunda çalışanlarda, işin niteliğinden ya da çalışma koşullarından dolayı bedensel ve ruhsal bütünlüğün bozulması ile ortaya çıkan hastalıklara meslek hastalığı denir. Bir kişinin meslek hastası olması için hastalığı tetikleyen etmenlere uzun süre maruz kalması gerekmektedir. Bu nedenle meslek hastalığı ile iş kazasının birbiriyle karıştırılmaması lazımdır. Çünkü iş kazası beklenmeyen bir anda aniden meydana gelirken, meslek hastalığının uzun bir kronik seyri olduğu söylenebilir.

Peki meslek hastalıklarından nasıl korunabiliriz? Bunun için öncelikle meslek hastalığının oluştuğu iş yerindeki tehlikeler saptanmalıdır ve bu tehlikelerin giderilmesi için çalışma yapılmalıdır. Daha sonra da işçilerin meslek hastalıkları konusunda eğitilmesi gerekmektedir. Ayrıca iş yerinin periyodik olarak çalışanlarını ayrıntılı bir muayeneden geçirerek test sonuçlarına uygun olarak çalışma ortamını ve çalışma düzenini yeniden düzenlemesi gerekmektedir. Bu noktada elbette sadece işçileri değil, masa başı çalışan kişileri de düşünmek gerekiyor. Çünkü uzun saatler boyunca masa başında oturan ve tüm gün bilgisayar kullanan kişilerde yaygın olarak göz rahatsızlıkları, bel ve eklem ağrıları görülmektedir. İşte bu durumu engellemek için iş yeri sahiplerinin rahat ve ortopedik bir ofis koltuk seçmesi gerekmektedir. Bu sayede bel, sırt ve eklem ağrıları engellenerek daha faydalı bir çalışma ortamı hazırlanabilir. Göz rahatsızlıkları için de çalışan kişilere yeterli derece ışığın sağlanması, mümkünse jaluzi perde ile gün ışığından faydalanması sağlanmalıdır.

Hem işçilerimiz için, hem de masa başı çalışan kişiler için daha sağlıklı ve insanı çalışma alanlarının yapılmasını temenni ediyoruz.