25 Temmuz 2013 Perşembe

En Güzel Dekorasyon Ürünleri

Ev dekorasyonunda çarpıcı detaylar ile evlerinize hareket getirin. Tablolar, duvar stickerları, aynalar hatta bazen küçük biblolar bile evinizin bambaşka görünmesini sağlayabilir. Değişik dekoratif ürünler ile evlerinizi güzelleştirebilirsiniz.



Dekorasyonda işlevselliğe mi yoksa şıklığa, tasarıma mı daha çok önem veriyorsunuz? Evleriniz işlevsellik üzerine mi yoksa şıklık üzerine mi kurulu? Hem işlevsel hem şık cevabı bu sorulara verilebilecek en güzel cevap olsa gerek. Dekorasyon ne kadar şık olursa olsun işlevselliği olmadığında pek bir işe yaramıyor sadece gösterişten ibaret kullanışsız, göz boyayan ürünler bir süre sonra ev içerisinde huzurunuzu bozmaya başlıyor. İşlevselliğin önemi hayatımızın çoğunu geçirdiğimiz yaşam alanlarımız için oldukça fazladır. Şık görünen fakat ortopedik olmayan koltuklar, yemek masaları ve benzeri ürünler rahatımızı kaçırmakla kalmıyor, sağlığımızı da tehdit ediyor.



Hem işlevsel hem de şık ürünleri bir arada bulabileceğimiz mobilyacı ve ev dekorasyon mağazalarının sayısı günümüzde oldukça azalmıştır. Evidea’da aradığınız, ihtiyacınıza yönelik her türlü sorunun cevabını bulabilirsiniz. Sipariş ettiğiniz ürünler 7 iş günü içerisinde elinize ulaşır.Dekorasyonda işlevselliğin yanı sıra sadelik de önem arz etmektedir. Kalabalık evler, karmaşık dekorasyonlar, içerisinde yaşayan insanlara sıkıntı vermektedir. Dekorasyon sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Renk uyumlarını, mobilyalar arası uyumları yakalamak oldukça zor bir konudur. Zaten zor olan bu konuyu bir de karmaşık hale getirmek dekorasyonunuzu içinde yaşanmayacak bir hale sokabilir. Ev dekorasyonu için sadelik bu sebeplerden ötürü önemlidir. Dekorasyon gücünden yararlanın. Sade olması çirkin anlamına gelmez. Evlerinizin duru bir şıklığa sahip olması için açık renk mobilyalar, karmaşık olmayan desenler ve duvar kağıtları seçmelisiniz. Karmaşık görünmeyen yalın tabloları duvarlarınızda kullanabilirsiniz. Ağırlıklı olarak doğa ile özdeşleşmiş olan yeşil, toprak rengi, bej, mavi gibi doğal renkler kullanmalısınız. Evlerinizi romantik bir sakinlik kazandıracak olan pastel renkleri de tercih edebilirsiniz. Aksesuar olarak yapay biblolar, heykellerdense saksı ve çiçekleri tercih etmeniz hem evinizi ferahlatacak, huzur verecek hem de oldukça şık duracaktır. Renklerin gücünden mutlaka yararlanın. Aradığınız sakin ve dingin ürünleri Evidea’da bulabilirsiniz. Evidea farkı ile siz de bu güzel ürünlere sahip olun.


19 Temmuz 2013 Cuma

Perde ve Stor Perdeler

Perde her evde bulunan bir ev tekstil ürünüdür. Sayısız marka ve modelden oluşan perdeler aynı zamanda kullanım alanlarına göre de çeşitlenmektedir. Örnek olarak vermek gerekirse; stor perde daha çok iş yerlerinde, çalışma alanlarında ve mutfakta kullanılırken, duvara tutturularak dekoratif görünüm veren kanatlı perdeler salonlarda kullanılmaktadır.



Stor perde ekstra olarak bit tül perdeye ihtiyaç duymaz. İş yerlerinde tül perde ve güneşlik komik ve kullanışsız duracaktır. Stor perde pratik bir şekilde makarası sayesinde yukarı çekilir ve kullanılan alana güneş girmesini sağlar. Stor perdenin mutfakta kullanılma sebebi ise kokuyu az hapsetme özelliğinden kaynaklanır. Yemek kokuları perdeye daha az siner ve temizliği daha kolaydır.



Çalışma odalarında verimi artırmak için fazla ışığa ihtiyaç duyulur. Çünkü karanlık ortam uyku getirecektir. Çalışma odalarının bir diğer önemli mobilyası ise çalışma masasıdır. Çalışma masası konforlu ve uygun boyutlarda alınmalıdır. Yani, üzerine bilgisayar ve aynı zamanda kitapların ya da belgelerin sığabileceği boyutlarda olmalıdır. Aynı zamanda, odanın büyüklüğüne göre çalışma masası ve sandalye seçimi ideal olacaktır. Bu sayede çalışma ortamında hareket alanı kalır.



Perde ve çalışma masası seçiminde hangi alana koyulacaksa o alanın dekorasyonu göz önünde bulundurulmalıdır. Perde duvar kağıdı ile uyum sağlarken mobilyalar ile arasında bir denge oluşturabilir. Çalışma masası ise hem odanın genişliği hem de duvar rengine uygun seçilmelidir.

Çalışma alanınızı iyi dekore etmeniz hem sizin hem de çalışanlarınızın daha verimli ve mutlu bir iş yaşamı sürmesini sağlar.

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Farklı Tv Sehpası Modelleri

Her evde mutlaka bulunan eşyalardan biri televizyon diğer  ise bilgisayardır. Televizyon ev halkını bir araya getirerek, beraber vakit geçirme imkanı sağlar. Çoğu evde artık bir değil birden fazla televizyon bulunuyor. Her evde televizyon bulununca tv sehpası ve tv ünitelerine de ihtiyaç duyuluyor.
Her geçen gün yeni televizyon modelleri çıkıyor. Tv sehpası ve tv üniteleri de yeni çıkan televizyon modellerine uygun tasarımlar halinde üretiliyorlar.  Oturma takımından sonra ilk alınan mobilya tv sehpası oluyor. Farklı renklerde, farklı modellerde üretilen tv sehpaları dekorasyonunuza artı katıyor. Duvar ünitesi ile birlikte tasarlanmış olan tv sehpaları, ünite üzerinde yer alan raflara çerçeve, biblo ya da kitap gibi çeşitli eşyalarınızı koyarak dekore etmenize olanak tanıyor.

Matte Tetra Tv Sehpası


Çekmeceli ve bölmeli tv sehpası ve tv üniteleri, eşyalarınız için toplama alanı oluştururken, dvdlerinizi kolayca bulup aynı zamanda sergileyebileceğiniz bir alternatif sunuyor. Özellikle plak koleksiyonununuz varsa, bölmeli tv sehpaları çok güzel bir görüntü oluşturuyor. Gelişen televizyon teknolojisinin yanı sıra ses sistemi de önem kazandı. İnsanlar film izlerken gerçekten oradaymışçasına kalite de ses ve görüntü istiyorlar. Asimetrik tasarımlardan oluşan tv sehpaları, müzik sisteminizi şık duracak biçimde yerleştirmenizi sağlıyor.
Tv üniteleri duvarı kaplayan mobilya modelleri olduğu için duvarlarınızın ne renk olduğu, çok desenli olup olmadığı önemlidir. Sadece salon mobilyalarına göre seçim yapmak yanlış olacaktır. Odanız mobilyalar, duvarlar, perdeler ve halılar ile bir bütündür. Yatak odalarında ise tv ünitesi çok büyük olduğu için tercih edilmez fakat tv sehpaları kullanılabilir. Bu odalarda, odayı boğmayacak açık tonlarda tv sehpaları tercih etmenizi öneriyoruz.

Pratik Kurulumlu 10 Katlı Ayakkabılık


Evlerde temel olarak ihtiyaç duyulan bir diğer mobilya ise ayakkabılıktır. Tüm o karmaşayı ve kirliliği ortadan kaldıracak bir ayakkabılık evin kurtarıcısı oluyor. İhtiyacınıza göre sürgülü, kapaklı veya açık raf halinde ayakkabılık çeşitleri bulabilirsiniz. Ayakkabılarınızın evin girişine yığılıp karışık bir görüntü oluşturmasına izin vermeyin.
Evinizde aynaya ihtiyacınız var fakat duvarlara zarar vermek istemiyorsanız, aynalı ayakkabılık modelleri ile evinizdeki ayna ihtiyacını da karşılayabilirsiniz. Portmanto ile birleşik olan ayakkabılık modelleri de bulunuyor. Bu sayede, evden çıkarken ve girerken pratik bir şekilde mont ve ayakkabılarınızı alabiliyorsunuz.

5 Temmuz 2013 Cuma

Yaz Mevsiminin Habercisi Mangal

Yaz mevsiminin habersini mangal ve barbeküler çoktan ortaya çıkmaya başladı bile. Ani gelişen piknikçilerin sık sık aldığı pratik hazır mangallar bir yana farklı boyutlarda ve yapıda birçok mangal ve barbekü modeli bulunuyor. Bu modeller arasından seçim yapılırken ise mangal ve barbekünün nerede kullanılacağı önemli bir detayı oluşturuyor.



Bahçede sabit duracak bir mangal için büyük ve ocaklı mangal modelleri uygun olurken, ben mangalımı gittiğim her yere götürmek isterim diyenler için portatif mangal tipleri mevcut. Eğer kalabalık bir aileye ya da gruba ev sahipliği yapacaksınız büyük çaplı mangalları tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır. Bunun sebebi büyük mangalların tek seferde daha çok eti pişirerek zamandan tasarruf edilmesini sağlamasıdır. Büyük boy mangalların tekerlekli olanları taşıma kolaylığı da sağlayacaktır.



Mutfağa uzak olanlar için, mangalın yan bölmelerine eklenen raf, ocak, baharatlık gibi bölümler büyük bir kolaylık sağlıyor. Tabak çanak gibi eşyaların rafa yerleştirilmesiyle her şey pratikleşiyor. Mangal modelleri boyutlarının yanı sıra başka özellikleri ile de birbirinden ayrılıyorlar. Kömür dumanından hoşlanmayanlar için tek düğme ile çalışan gazlı mangal modelleri varken, kömür ızgaradan vazgeçmem ama arada dumansız da mangal yapmak istiyorum diyenler için hem gazlı hem kömürlü modeller bulunuyor.

Mangal aslında her evin vazgeçilmezi. Balkonda, bahçede, tatilde, havuz başında keyifli vakit geçirmenin anahtarlarından biri.