5 Temmuz 2013 Cuma

Yaz Mevsiminin Habercisi Mangal

Yaz mevsiminin habersini mangal ve barbeküler çoktan ortaya çıkmaya başladı bile. Ani gelişen piknikçilerin sık sık aldığı pratik hazır mangallar bir yana farklı boyutlarda ve yapıda birçok mangal ve barbekü modeli bulunuyor. Bu modeller arasından seçim yapılırken ise mangal ve barbekünün nerede kullanılacağı önemli bir detayı oluşturuyor.



Bahçede sabit duracak bir mangal için büyük ve ocaklı mangal modelleri uygun olurken, ben mangalımı gittiğim her yere götürmek isterim diyenler için portatif mangal tipleri mevcut. Eğer kalabalık bir aileye ya da gruba ev sahipliği yapacaksınız büyük çaplı mangalları tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır. Bunun sebebi büyük mangalların tek seferde daha çok eti pişirerek zamandan tasarruf edilmesini sağlamasıdır. Büyük boy mangalların tekerlekli olanları taşıma kolaylığı da sağlayacaktır.



Mutfağa uzak olanlar için, mangalın yan bölmelerine eklenen raf, ocak, baharatlık gibi bölümler büyük bir kolaylık sağlıyor. Tabak çanak gibi eşyaların rafa yerleştirilmesiyle her şey pratikleşiyor. Mangal modelleri boyutlarının yanı sıra başka özellikleri ile de birbirinden ayrılıyorlar. Kömür dumanından hoşlanmayanlar için tek düğme ile çalışan gazlı mangal modelleri varken, kömür ızgaradan vazgeçmem ama arada dumansız da mangal yapmak istiyorum diyenler için hem gazlı hem kömürlü modeller bulunuyor.

Mangal aslında her evin vazgeçilmezi. Balkonda, bahçede, tatilde, havuz başında keyifli vakit geçirmenin anahtarlarından biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder