14 Ocak 2014 Salı

Rahat Çalışma Ortamı

Hızla gelişen teknoloji sayesinde bilgisayarlar evde, ofiste her yerde hayatımızda sürekli yer kaplayan aletler haline geldi. Yaşantımızda geniş bir yer kaplayan bu aletler ne yazık ki insanları çok uzun saatler ekran karşısına kilitliyor. Ödev yaparken, iş yerinde veya oyun gibi sebeplerle insanlar hayatlarının büyük bir kısmını bilgisayar karşısında geçiriyor. Bizlere düşen de sağlıklı olabilmek adına en iyi önlemleri almak ve bilgisayar kullanılan ortamı kullanışlı hale getirmektir.

Bilgisayar koltuğu ve bilgisayar masası özellikle dikkat edilmesi gereken aparatlardır. Düzgün bir oturma, doğru açı ile kolları kullanma ve ekranın durduğu yükseklik, uzaklık gibi konular sağlık açısından önemlidir. İyi bir bilgisayar masası kullanışlı olmalıdır. Büyük bir masa ve özellikle çekmeceleri, kablo delikleri bulunan masalar ortamın kullanışlı olmasını etkiler ve bizlerin daha rahat çalışmasını sağlar. Çok bölmeli bilgisayar masası modelleri kalitesine göre çok farklı fiyatlarda bulunabiliyor. Ölçülerine göre de fiyatlarda artma veya azalma olabiliyor.

Alınması planlanan koltuk ve bilgisayar masası kullanırken ayarlanabilir olmalı ve ekran karşısında geçireceğimiz saatleri bizlere en az sağlık problemi ile yansıtmalıdır. Çok uzun süre bilgisayar karşısında çalışan insanlarda gözüken bel, boyun sıkıntılarının yanı sıra gözlerde de bozulmalar yaşanabiliyor. Bunları en aza indirmek için doğru bir pozisyonda oturmak ve ekrana en az yarım metre mesafede bulunmak gerekiyor. İyi bir bilgisayar masası ve koltuğu bu çözümlerin ilk noktası.

Evidea'dan alacağınız bilgisayar masalarında kapıda öde seçeneği mevcuttur. Kapıda öde seçeneği ile içiniz daha rahat edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder