21 Mayıs 2014 Çarşamba

Evimin Yeni Hali

Yeni taşındığım evimin dekorasyonu için ne yapabilirim diye düşünüyordum. Özellikle oturma grubu konusunda büyük sıkıntılarım vardı. Eski evden getirdiğim koltuklarım yeni evime sığmadı. Bende mecburiyetten onların yerine yenilerini almak zorunda kaldım. Salondaki bu değişiklik neredeyse tüm eşyalarıma yansıdı ve koltuklar ile beraber tüm eşyaları değiştirmek zorunda kaldım. Özelliklede ufak tefekte olsa dekorasyon amaçlı kullandığım, tablo modellerinin değişmesi gerekti. Yeni aldığım bej renkli oturma grubuna uygun olarak perdelerimi ve halılarımı değiştirdi.


Salonumdaki bu değişikli aslında benim içinde iyi oldu. Sonradan fark ettim ki bende sıkılmışmışım o eşyalardan, hayatımda yeni bir sayfa açmış gibi hissettim kendimi. Yeni evime yeni eşyalarla girmek güzel oldu; ama beni en çok mutlu eden ise salonum için aldığın kanvas tablo modelleri oldu. Bu kanvas tablo modelleri odama çok farklı bir hava kattı. Eskiden kullandığım tablolar yerine bunlar çok daha uyumlu ve şık bir görüntü elde etmemi sağladılar.

Artık salonumda otururken ruhumun sıkıldığını hissetmiyorum. Yeni dekore edilen salonum sayesinde salonda otururken, raha bir nefes alma imkanım oluyor. Özelliklede kanvas tablo seçiminde çok doğru karar verdiğimi düşünüyorum. En sevdiğim doğa ve manzara görsellerini bularak onları tercih etmeye çalıştım. Bu konuda da başarılı olmuş olmalıyım ki, bu tablolara bakarken içim ferahlıyor. İnsan hayatında böyle ufak da olsa değişimler çok iyi geliyor.

Fotoğraflarınızı Kanvas Tablo Yapın


Fotoğraf çekme alışkanlığım ortaokul yıllarında babamın hediye olarak aldığı canon markalı bir fotoğraf makinesiyle başladı. Babamın ikinci el aldığı bu makineyi lise yıllarında da yanımdan ayırmadan kullanmaya devam ettim. Neredeyse çocukluğumda başlayan bu fotoğraf aşkı hiç sönmeden hala devam ediyor. Özellikle çektiğim fotoğrafları hala depolarım, kolay kolay hiçbir fotoğrafımı silmem ya da atmam. Hepsi benim dünyamı benim gözümden anlatan birer parça niteliğindeler. Kendimi anlatma yolunu bende fotoğrafta bulanlardanım. Dünyaya bakış açımı insanlara en güzel bu şekilde gösterebiliyorum.
 kanvas tablo

Fotoğraf çekmek ne kadar zahmetli bir işse, bu fotoğrafları sergilemekte ondan kat ve kat daha zevkli bir iştir. Ben kendi çektiğim fotoğraflardan iki kere sergi açma şansı buldum ve hayatımda hiç bu kadar gururlanmamıştım. Ancak sergilenen bu fotoğraflarımdan daha çok kendi odamda asmış olduğum kanvas tablo modelleri beni daha çok etkiler. Bu kanvas tablo modellerini hiçbir sergime koymadım. Kanvas tablo yaptırdığım fotoğraflar benim için en özel olan ve en çok sevdiğim fotoğraflar arasından seçtiklerimden oluşuyor.


Yıllardır aynı tablocu sayesinde çektiğim fotoğrafları kanvas tablo haline getirirdim. Ancak son birkaç aydır internette çok daha ucuza yapan tablocu bulunca oraya gitmekten vazgeçtim. Çünkü internette yaptırdıklarımda da aynı kaliteyi alıyorum ve evden de çıkmak zorunda kalmıyorum. Tablolarım kargo ile kapıma kadar geliyor. Benimde tek düşüncem daha iyi fotoğraflar çekmek oluyor, bunları nasıl bastırırım diye kaygılanmıyorum.

6 Mayıs 2014 Salı

İçimizdeki Kıvılcım Artık Duvarımızdaki Kanvas Tabloda


Evlerimizi güzelleştiren ve daha hoş görüntüye sahip olmasına sağlayan bir çok eşyamız vardır. Evlerimizin güzel görünmesini sağlayan ana eşyaların yanında, aslında küçük ama pek göze çarpmayan eşyaların sayesinde olmaktadır. Örneğin; tablo, duvar stickleri, aydınlatma sistemleri veya duvar saatleri, evimizde pek göze batmayan, genelde arka plan duran eşyalarımızdır. Fakat bu eşyalarımız dikkat edin, evde gerek misafirleriniz olsun, gerekse kendiniz ile baş başa kaldığınız zamanlar, dalıp gitmenizi sağlayan eşyalardır.  Çünkü bu küçük ve ev dekorasyonunda önemsiz gibi görünen eşyalar, bizlerin hayallerini simgeleyen ya da bir anlık nefes alıp, zihnimizi boşaltmamıza sağlayan eşyalardır.
 kanvas tablo

Özellikle duvara astığımız tablo, bizlerin hayallerini, yapmak istediğimiz, beğendiğimiz şeyleri simgelemektedir. Böyle konuşulduğu zaman herkesin akıllarına, hep kurduğu, istediği hayaller gelir. Ve içimizden ister istemez tablo alma isteği uyanır. Çünkü hayalimiz içimizde her zaman yanan bir kıvılcımdır. Sadece onu alevlendirecek fırsatı ya da cesareti bulamamış olabiliriz. Bu yüzden içinizden tablo satın almak geldiyse, tablo alırken de dikkatli olmanızı tavsiye ederim.


Çünkü insan sağlığına zarar veren çok fazla tablo vardır. Pvc kaplama ve bazı kanserojen boyalar ile yapılmış, ucuz tablolar, bizlerin sağlığına da etkilemektedir. Bu yüzden tablo alırken, kanvastablo çeşitlerine yönelmenize tavsiye ederim. Kumaş üzerine yapılan dijital baskılama tekniği ile bizlerin sağlığına zarar vermemektedir. Ayrıca kanvas tablo, orjinal yağlı boya tabloların yerini bire bir tuttuğu için evimizin dekorasyonunda, çok hoş bir görüntünün oluşmasına da neden olacaktır.