25 Şubat 2014 Salı

Küçük Bütçelerle Büyük Değişikler

Ev dekorasyonu, çoğu kişi için zahmetli ve masraflı bir süreç olarak görülür. Dekorasyonun uzun süreli bir iş olmasından dolayı oluşan bu yargının yerini dekorasyon süreci tamamlandığında tam tersi almaktadır. Çünkü yaşam alanlarının dekore edilmesi; bireylerin evlerini benimsemelerini ve evlerinde geçirdikleri zamanın kalitesinin artmasını sağlamaktadır. Göz yormayan ve uyumlu mobilyaların, kişisel zevklere göre seçilmiş dekoratif ürünler ve kullanışlı eşyalarla bir araya gelmesiyle oluşan uyum, herkesin beğenisini kazanmaktadır.
Dekorasyon yaparken büyük bütçeler ayrılmasına da gerek yoktur. Çok uygun fiyatlara mal edeceğiniz ürünlerle yaşam alanlarınızı baştan yaratabilirsiniz. Ev dekore ederken bireyler için en masraflı görünen mobilya koltuk veya koltuk takımlarıdır. Ancak koltuk takımlarınızı çok cazip fiyatlarla da yenileyebilirsiniz. Bunun için örneğin; eski koltuk takımınızı, yeni ve modern desenli kumaşlarla kaplatarak salonunuza yeni bir hava katabilir veya tüm koltuk takımınızı değiştirmek yerine yeni satın alacağınız farklı model ve tarzdaki tekli koltuk, uyumlu mobilyalarınızın arasından farklı gözükerek salonunuzu tarz sahibi ve modern bir görünüme ulaştırabilir.



Ev dekore ederken bu konudaki deneyimli kişi ve firmalardan yardım almak için bütçe ayırmak istemeyen kişiler; dekorasyon sitelerindeki örnek tasarımlardan veya dekorasyon dergilerinden ilham alarak yaşam alanlarında kendi tarzlarını yansıtabilirler. Çünkü ev dekore etmek için öncelikli olarak vermeniz gereken karar, ne kadarlık bir bütçe ayıracağınız değil, ne yapmak istediğinizdir.



Son zamanlarda eski eşyaları değerlendirmek, dekoratif ürün seçimleri arasında en çok tercih edilenlerdendir. Eski ve asla kullanılmayacağı düşünülen eşyalar, yeni görünümleriyle sahiplerini bile şaşırtmaktadırlar. Bunun için hayal gücünüzü kullanarak, eski eşyalardan yapılmış örnek tasarımlara bakabilirsiniz. Süt şişelerinin şamdan, renkli iplerin avize, eski kotların halı olarak karşımıza sıkça çıkmaya başlaması yaşam alanlarını dekore etmek bireyleri el işlerine de yönlendirmiştir. Kendi zevk ve tarzınıza uygun ürünleri istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Ayrıca kendi yaptığınız ürünlerin ve eşyaların bulunduğu bir evde yaşamak sizi evinize daha çok bağlayacak ve kendinize olan güveninizin artmasına da katkıda bulunacaktır.

21 Şubat 2014 Cuma

Amcamın Çocuğu İçin Bebek Arabası

"Amcasına sevgisini kelimelere dökmeye çalışan bir dostumun şimdi de amca olacağını öğrendik. Ve onun adına çok sevindik. Muhtemelen mükemmel bir amca olacaktır. Tıpkı kendi amcası gibi. Şimdi de amcasının çocuğu için bebek arabası araştırması yapmaya başlamış. Bakalım ne tarz bir şey alacaklar. İşte arkadaşımın amcası için yazdıklarından bir kısım.
Küçüklüğümden beri ailemin içinde hep sevilen biri oldum. Fakat benim en çok sevdiğim akrabam amcamdır. Babamdan yaşça küçük olan amcam benim çocukluğumdan beri bana hep yakın olmuştur. Ben daha 5-6 yaşındayken ilk bisikletimi hem de 90 lı yılların başından bahsediyorum 6 vitesi olanını yurt dışından getirterek bana hediye etmişti. Beni en sevdiğim oyuncaklarıma kavuşturan amcam olmuştur.


İlkokuldan itibaren sürekli spor yaptım. Basketbol, futbol, masa tenisi, voleybol, badminton, paten gibi pek çok sporu hakkını vererek yaptım. Muhtemelen bu özelliğim de hep amcamdan kalma. Çünkü ailemizde tek spora düşkün kişi o. Beni 12-13 yaşlarımdayken alır ve Uludağ’a kayak yapmaya götürürdü. Kim kendisi 20’li yaşlarındayken ergenliğe bile girmemiş yeğenini alıp Uludağ’a arkadaşlarının arasına götürür ki? İşte bu gibi sebeplerden dolayı amcama inanılmaz bir sevgim vardır."

16 Şubat 2014 Pazar

Kızım İçin Perde

Perde modelleri evlerimizi oldukça şık ve güzel gösteren en önemli unsurlardan bir tanesidir. Evlerimizin hem içeriden hem de dışarıdan oldukça şık görünmesini sağlarlar. Yıllarca bir perde dikim evinde çalıştım. O güzel kumaşlar ile birbirinden güzel perdeler tasarladık. Stor perdeler çıktığından beri, eski usul perde modellerine ilgi azaldı. Müşterilerimiz azaldı. Gençler eski perde modellerini beğenmez oldular. Genellikle hepsi stor perde tercih etmeye başladı. Ben de artık bunu bahane ederek emekli olmaya karar verdim. Geçen ay kızım evlendi. Onun yeni evinin perdeleri için söz vermiştim.



Fakat uzun zamandır bu işlerde elimi eteğimi çektiğim için yeni bir perde tasarlamak ve dikimini gerçekleştirmek bana oldukça zor geliyordu. Sonra aklıma ufak bir hilebazlık geldi. En güzel perde modellerini bulabileceğim Evidea online alışveriş sitesinde tam da kızımın istediği güzel bir perde modeli buldum. Perde modelleri arasında her zevke ve bütçeye hitap eden çok şık modeller vardı. Ben de kızımın istediği gibi bir perde bulunca hemen sipariş ettim. Perde elime ulaşınca küçük etiketini hemen söküverdim. Bu güzel perde modelini o kadar beğendim ki, sanki kendim yapmışım gibi içime sindi. Kızım da bu modeli oldukça beğendi ve hiç anlamadı. Herkese bu güzel online alışveriş sitesini tavsiye ediyorum. Dilediğiniz her türlü ürünü burada kolaylıkla bulabilirsiniz.

10 Şubat 2014 Pazartesi

Duvarlarda Şenlik

Herkesin isteyeceği bir şeydir şıklık öyle değil mi ? Eşyalarınızın, dizaynınızın güzel görünmesini kim istemez ki ? Bunun yanında, duvarların görünümü de önemlidir. Yeni duvar stickerlarını ve duvar saatlerini gördünüz mü ?

Duvar sticker ile duvarlarınıza hareket katacaksınız. Priz, çocuk, renkli, naturel, yazılabilir ve modern sticker çeşitleri mevcuttur. Özellikle çocuk odalarında, renkli çizgi film karakterleri ve canlı desenlerle çocuğunuzun ve sizin de seveceğiniz odaya sahip olabileceksiniz. Kimi ürünlerin görüntüsü, kara kalem çizimine benzemesi ile sanki sizin yaptığınızı düşündürecektir. Misafirleriniz de sizin uğraşıp yaptığınızı zannedip takdir edeceklerdir.

duvar saati yeni fikirlerle birlikte tasarımları da farklı bir boyuta gelmiştir. Örneğin, mutfak saati olarak bir çok çeşit mutfak teması ile ilginç, komik, esprili saatler bulunmaktadır.  Duvarınıza da güzellik katacak bu ürünler kişiliğinizi yansıtmanıza da yardımcı olacaktır. Bu nedenle sevdiklerinize duvar saati alarak onu nasıl tanıdığınızı ve özel bir tasarımda ürün alarak onu mutlu edebilirsiniz. Hem sevgililer gününe özel bir hediye hem de doğum günlerinde eşsiz bir armağan olabilir. Eğer düşünürseniz Evidea sitesiniz ziyaret edebilirsiniz

6 Şubat 2014 Perşembe

Yeni Aldığım Halılar

Baharın gelmesiyle birlikte, bahar temizliği de yanında geldi. Evimi temizlemeye başlarken halılarımın da artık değişme vaktinin geldiğini fark ettim. Yeni halı almam lazımdı. Neredeyse evlendiğimden beri aynı halıları kullanıyorum. Hem model olarak artık geçmişte kaldılar, hem de artık eskisi kadar kullanılabilir değiller. Bunun için halı alışverişi yapmam lazımdı. Ama öyle halı dükkanlarını gezecek kadar vaktim olmadığı için, internette ufak bir araştırma yaptım. Evidea.com adresinde zevkime uygun onlarca halı buldum. Üstelik bu halılar tamda bütçeme uygun fiyatlardaydı.
Alacağım halı modeline karar vermeye çalışırken, biraz araştırma yaptım. Özellikle son dönemde shaggy halıların çok moda olduğunu öğrendim. Bir süre inceledim ve çok güzel shaggy halı modelleri olduğunu gördüm. Salonuma shaggy halı almaya karar verdim. Bu halıların tüylü yapısı ve özellikle çok yumuşak olması dolayısıyla çok hoşuma gitti. Bu halıların üzerinde yürümesi bir zevk halini aldı.
Özellikle aldığım shaggy halıdan çok memnunum. Çok rahat ve çok şık bir halı olmasıyla çok hoşuma gidiyor. Halının bir oda için bu kadar önemli olabileceğini rahmin etmiyordum. Yeni halılarımı aldığımdan beri odamın şekli değişti. Artık odam, gözüme çok daha güzel görünüyor. Üstelik evidea’dan çok uygun fiyatlarla aldığım bu halılarda hiçbir problem yaşamadım. Aldıktan sonra çok kısa bir sürede getirip evime teslim ettiler. Hiçbir sorun yaşamadan alışverişi tamamlamış oldum.