25 Şubat 2014 Salı

Küçük Bütçelerle Büyük Değişikler

Ev dekorasyonu, çoğu kişi için zahmetli ve masraflı bir süreç olarak görülür. Dekorasyonun uzun süreli bir iş olmasından dolayı oluşan bu yargının yerini dekorasyon süreci tamamlandığında tam tersi almaktadır. Çünkü yaşam alanlarının dekore edilmesi; bireylerin evlerini benimsemelerini ve evlerinde geçirdikleri zamanın kalitesinin artmasını sağlamaktadır. Göz yormayan ve uyumlu mobilyaların, kişisel zevklere göre seçilmiş dekoratif ürünler ve kullanışlı eşyalarla bir araya gelmesiyle oluşan uyum, herkesin beğenisini kazanmaktadır.
Dekorasyon yaparken büyük bütçeler ayrılmasına da gerek yoktur. Çok uygun fiyatlara mal edeceğiniz ürünlerle yaşam alanlarınızı baştan yaratabilirsiniz. Ev dekore ederken bireyler için en masraflı görünen mobilya koltuk veya koltuk takımlarıdır. Ancak koltuk takımlarınızı çok cazip fiyatlarla da yenileyebilirsiniz. Bunun için örneğin; eski koltuk takımınızı, yeni ve modern desenli kumaşlarla kaplatarak salonunuza yeni bir hava katabilir veya tüm koltuk takımınızı değiştirmek yerine yeni satın alacağınız farklı model ve tarzdaki tekli koltuk, uyumlu mobilyalarınızın arasından farklı gözükerek salonunuzu tarz sahibi ve modern bir görünüme ulaştırabilir.



Ev dekore ederken bu konudaki deneyimli kişi ve firmalardan yardım almak için bütçe ayırmak istemeyen kişiler; dekorasyon sitelerindeki örnek tasarımlardan veya dekorasyon dergilerinden ilham alarak yaşam alanlarında kendi tarzlarını yansıtabilirler. Çünkü ev dekore etmek için öncelikli olarak vermeniz gereken karar, ne kadarlık bir bütçe ayıracağınız değil, ne yapmak istediğinizdir.



Son zamanlarda eski eşyaları değerlendirmek, dekoratif ürün seçimleri arasında en çok tercih edilenlerdendir. Eski ve asla kullanılmayacağı düşünülen eşyalar, yeni görünümleriyle sahiplerini bile şaşırtmaktadırlar. Bunun için hayal gücünüzü kullanarak, eski eşyalardan yapılmış örnek tasarımlara bakabilirsiniz. Süt şişelerinin şamdan, renkli iplerin avize, eski kotların halı olarak karşımıza sıkça çıkmaya başlaması yaşam alanlarını dekore etmek bireyleri el işlerine de yönlendirmiştir. Kendi zevk ve tarzınıza uygun ürünleri istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Ayrıca kendi yaptığınız ürünlerin ve eşyaların bulunduğu bir evde yaşamak sizi evinize daha çok bağlayacak ve kendinize olan güveninizin artmasına da katkıda bulunacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder