9 Aralık 2014 Salı

Retro Nedir?

Bu yazımda sizlere günümüz moda akımları arasında adını sık sık duymaya alıştığımız Retro'dan bahsetmek istiyorum. Hem dekorasyon hem de giyim alanında fazlasıyla popüler olan bu akım, Vintage akımı ile benzer özellikler göstermektedir. Fakat elbette bire bir aynısıdır da diyemeyiz. Kelime anlamıyla Retro, eskiye ait olan demektir. Yani bu moda akımında nostaljik bir durum söz konusu.

Retro, geçmişte moda olan akımların yeniden moda olmasıdır. Örneğin geçmişte kalın çerçeveli gözlükler, balon etekler, puantiyeli elbiseler ve apartman topuklu ayakabılar modaydı. Tüm bunlar şimdi de moda olmuş durumda. Yani gardırop seçimlerinizde bu parçalara yer vererek siz de Retro modasına ayak uydurabilirsiniz. Fakat Retro olayım derken rüküş görünmemeye dikkat etmelisiniz. Çünkü zaten Retro ürünlerin geneline etki eden abartı, ancak dengeli kullanıldığında güzel görünebilmektedir. Bu nedenle bol paça pantolonunuzun üzerine giyeceğiniz bir gömleği Retro gözlükleriniz ile tamamlayarak sade bir görünüm elde edebilirsiniz.

Moda akımları içerisinde bir hayli dikkat çeken Retro, dekorasyon alanında da bir stil önerisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada özellikle çalışma odalarında ya da kitap okuma köşelerinde uygulanabilecek bir önerim var sizlere. Örneğin çalışma masanızın üzerine bir daktilo ve ona uygun bir abajur ile Retro görünüm kazanmaya ne dersiniz? Veya oturma odanızda ahşaba daha çok yer vererek ve bu görünümü Retro aksesuarlarla destekleyerek de aynı etkiye sahip olabilirsiniz.


27 Kasım 2014 Perşembe

Ev Yaşamını Kolaylaştıracak Öneriler


Zaman öylesine hızlı akıyor ki, bir süre sonra gündelik yaşam içerisinde daha çok sadeliğe ve pratikliğe ihtiyaç duyar hale geliyoruz. Hal böyle olunca da ev yaşamını kolaylaştıracak önerilere ihtiyaç duyuyoruz. 

İşte sizi evinizin Derya Baykal'ı yapacak pratik öneriler...

  1. Eğer bir çocuğunuz varsa, en büyük dertlerinizden birisi de sayısı durmadan artan oyuncaklardır. Çünkü siz sürekli yeni oyuncaklar alırsınız, ancak bu oyuncaklar her daim evin çeşitli yerlerine dağılarak tepenizin atmasına neden olur. Peki ya eski bir bavulu güzel bir bebek evine çevirebileceğinizi biliyor muydunuz? Bunun için öncelikle eski bavulunuzu alın ve derin kısmına ufak raflar ekleyin. Bu raflara da bebek evini süsleyen minik oyuncakları yerleştirin. İşte size para kaybettirmeyecek ve çocuğunuzu mutlu edecek güzel bir bebek evi!
  2. Hanımların bir çoğunun elbiselerini dolaplara sığdırmakta sıkıntı yaşadığını biliriz. İşte bu nedenle size pratik bir elbise dolabı önerimiz var! Özellikle işe giderken giyeceğiniz standart giysileri koymak için renkli bir ipi duvara enlemesine asarak sabahları dolabınızın dağılmasını engelleyebilirsiniz. Çünkü giyeceğiniz giysi ve aksesuarları akşamdan bu ipe asarak kıyafet için düşüneceğiniz süreyi bakımınıza harcayabilirsiniz.
  3. Eskimiş bir baharat rafı ile çocuklarınıza ufak bir kitaplık yapabilirsiniz. Üst üste asacağınız baharatlığa çocuğunuzun masal kitaplarını yerleştirin ve onun daha şimdiden bir kitap kurdu olmasını sağlayın!
  4. Eskiden beğenerek aldığınız, ancak şimdilerde hantal görüntüsünden sıkıldığınız gümüşlüğünüzü şık bir giysi dolabı haline getirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, gümüşlüğü boyamak ve katlarının arasını açarak oraya giysilerinizi yerleştirmek!
Gördüğünüz gibi eski bir mobilyayı elbise dolabı haline getirmek de, çocuğunuz için minik bir kitaplık yapmak da zor değil! Yeter ki günlük yaşantımızı kolaylaştıracak ufak çözümleri uygulamayı isteyelim!


21 Kasım 2014 Cuma

Dalgıç Pompa Nereden Alınır?



Dalgıç pompa modellerini Evidea.com'da incelerken halen birçok kişinin dalgıç pompanın ne olduğunu bilmediğini anladım. Dalgıç pompa, yer altında bulunan su ya da çamurlu suların dışarı çıkarılmasını sağlayan bir çeşit alettir. Bu sayede yer altı sularına daha kolay ulaşabilir, yeri geldiğinde de tıkanan şehir içi kanalizasyonları daha rahat biçimde açabiliriz. Özellikle belediye ekiplerince kullanılan dalgıç pompalar, endüstri amaçlı kullanıldıkları için daha fazla akılda kalmışlardır. Ancak daha pratik dalgıç pompa modelleri de vardır. Bunları da Evidea.com'da bulabilirsiniz.

Evidea.com'da uygun fiyatlarla satılan pratik dalgıç pompalar, ufak işletmeler için ideal özelliklere sahiptir. Bu nedenle hem ucuz hem de kaliteli bir dalgıç pompa için Evidea.com'u tercih edebilirsiniz.

Dalgıç Pompa: http://www.youtube.com/watch?v=7zN2RIFzeyY&feature=youtu.be



15 Ekim 2014 Çarşamba

Ev Güvenliği


Evlerimiz bizim en güvenli sığınağımızdır. Gene de duvara doğru biçimde monte edilmemiş bir raf, bir ayağı boşlukta olduğu için sallanan sehpa ve gümüşlükte yer alan cam bardakların ev halkı için beklenmeyen kazalara sebebiyet verebileceğini unutmamak gerekiyor. Özellikle evde yaşayan çocuklar için son derece önemli olan ev güvenliği konusu, çeşitli ev kazaları ile iyice gündeme oturarak anne ve babaların dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Esasında çocuklar için tam manası ile güvenli bir ev oluşturmak imkansızdır. Bu nedenle ev içerisinde oluşması muhtemel olan riskleri gözden geçirerek önceden önlem almanın hayatı önem taşıdığını düşünüyoruz. Peki ya ev kazası riskini en aza indirecek önlemler nelerdir?

  • Merdivenli bir evde yaşıyorsanız, merdiven başlarına kapı yerleştirebilirsiniz. Ayrıca merdiven korkuluklarının dayanıklı ve kapalı olmasına da dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde çocuğunuz buradan kazayla düşebilir.
  • Pencerelerinize parmaklık taktırın. 
  • Evinizde bulunan mobilyaları gözden geçirin. Sivri kenarlı olanlara bunu gidermek için üretilen aparatı takın. Böylece çocuğunuz zarar görmez. 
  • Devrilmesi mümkün olan eşyalarınızı belirleyerek bunları duvara monte etmeye çalışın. Özellikle dekoratif raf modellerinin sağlamlığından emin olun.
  • Zemine kaymayan halı yerleştirin.
  • Oyuncakları ortada bırakmayın.
  • Evinizde mutlaka acil yardım çantası ve yangın söndürme tüpü bulundurun.
Yukarıda yer alan maddeler sayesinde çocuğunuzu olası ev kazalarından kolayca koruyabilirsiniz. Unutmayın ki erken tedbir hayat kurtarır!

19 Eylül 2014 Cuma

Dekoratif Raf Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Dekorasyon yapmak çoğu kişi tarafından sadece estetik anlamda yaşam alanlarını dizayn etmek olarak algılanır. Bu düşünce tam anlamıyla dekorasyon yapmayı tanımlamamaktadır. Dekorasyon yapmak yaşam alanlarının kullanışlılığını arttırmanın yanında yaşam alanlarını estetik bir görünüme kavuşturmaktır. Bu sayede bireylerin evlerinde geçirdikleri zamanların kalitesinin ve veriminin artması da söz konusudur. Dekorasyon; kişilerin yaşam standartlarını bir üst seviyeye taşımalarında etkili bir araçtır.


Dekorasyon yaparken önemli olan dekore edilen alanın bir bütünlük içinde aynı tarzı yansıtan ürün ve mobilyalardan oluşturulmasıdır. Mobilya ve ürünlerin de kullanım amaçlarına göre doğru bir şekilde seçilmesi gerekmektedir. Eşya seçiminde abartı ve aşırıya kaçmamak temel amaç olmalıdır. Aksi halde alanın göz yorucu ve karmaşık bir görünüme sahip olması kaçınılmazdır. Bu da dekore edilen alanın huzurlu ve dinlendirici bir ortam olmaktan uzaklaşmasına ve bireylerin evlerinde sağlıklı bir dinlenme ortamına sahip olmalarının önüne geçecektir.


Dekore edilen alanlar için dekoratif raf seçimi de dikkatli ve özenli davranılması gereken bir diğer konudur. Dekoratif raf seçimi sayesinde yaşam alanlarınızı estetik bir görünüme kavuşturarak, tüm alanlarda bütünlüğü yakalamanız mümkündür. Ancak bu ürünlerin doğru tarzda ve alanın şartları göz önünde bulundurularak seçilmesi gerekmektedir. Örneğin; küçük evler için dekoratif ürün seçimi yapılırken hem estetik görünümü olan hem de işlevsel ürünlerin tercih edilmesi alanda etkili olması istenilen ferah ve dinlendirici ortam için doğru bir seçim olacaktır. Dekoratif raf, zigon sehpalar, sandıklı koltuklar gibi ürünler küçük alanlar ideal alternatiflerdir. Büyük alanlarda için mobilya seçiminde ise duvar üniteleri, yemek masaları, kitaplıklar, orta sehpalar gibi ürünler seçilirken birden fazla işlevi olmasına gerek yoktur.
Dekoratif raf seçimi yapılırken alanın büyüklüğü, tarzı, kullanım amacı ve diğer ürünlerle uyumu göz önünde bulundurulmalıdır. Doğru dekoratif raf seçimiyle evlerinizde sıcak ve samimi ortamlar yaratabilir, keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Yaşam alanları dekore edilirken asla unutulmamalıdır ki bu alanlar sizin günün stresinden arınabileceğiniz ideal ortamlardır ve bu doğrultuda dekore edilmelidir.

17 Eylül 2014 Çarşamba

Meslek Hastalıkları


Belirli bir meslek ya da sanayi kolunda çalışanlarda, işin niteliğinden ya da çalışma koşullarından dolayı bedensel ve ruhsal bütünlüğün bozulması ile ortaya çıkan hastalıklara meslek hastalığı denir. Bir kişinin meslek hastası olması için hastalığı tetikleyen etmenlere uzun süre maruz kalması gerekmektedir. Bu nedenle meslek hastalığı ile iş kazasının birbiriyle karıştırılmaması lazımdır. Çünkü iş kazası beklenmeyen bir anda aniden meydana gelirken, meslek hastalığının uzun bir kronik seyri olduğu söylenebilir.

Peki meslek hastalıklarından nasıl korunabiliriz? Bunun için öncelikle meslek hastalığının oluştuğu iş yerindeki tehlikeler saptanmalıdır ve bu tehlikelerin giderilmesi için çalışma yapılmalıdır. Daha sonra da işçilerin meslek hastalıkları konusunda eğitilmesi gerekmektedir. Ayrıca iş yerinin periyodik olarak çalışanlarını ayrıntılı bir muayeneden geçirerek test sonuçlarına uygun olarak çalışma ortamını ve çalışma düzenini yeniden düzenlemesi gerekmektedir. Bu noktada elbette sadece işçileri değil, masa başı çalışan kişileri de düşünmek gerekiyor. Çünkü uzun saatler boyunca masa başında oturan ve tüm gün bilgisayar kullanan kişilerde yaygın olarak göz rahatsızlıkları, bel ve eklem ağrıları görülmektedir. İşte bu durumu engellemek için iş yeri sahiplerinin rahat ve ortopedik bir ofis koltuk seçmesi gerekmektedir. Bu sayede bel, sırt ve eklem ağrıları engellenerek daha faydalı bir çalışma ortamı hazırlanabilir. Göz rahatsızlıkları için de çalışan kişilere yeterli derece ışığın sağlanması, mümkünse jaluzi perde ile gün ışığından faydalanması sağlanmalıdır.

Hem işçilerimiz için, hem de masa başı çalışan kişiler için daha sağlıklı ve insanı çalışma alanlarının yapılmasını temenni ediyoruz.

22 Ağustos 2014 Cuma

Ofis Dekorasyonunda Evidea Yardımı


Ev dekorasyonu kadar önemli gördüğüm ofis dekorasyonu, bence bir iş yerinin müşterilerine ve çalışanlarına karşı gösterdiği bir saygının yansımasıdır. Bu nedenle hem firmanın müşteri gözündeki prestiji, hem de çalışanlarının iş yerlerine duyacağı bağlılık ve saygının korunması amacıyla ofis dekorasyonunun son derece gerekli bir ayrıntı olduğu kanaatini taşıyorum. İşte bu düşünceler ışığında ben de kendi ofisimin dekorasyonunu yapmaya karar vererek kişisel iş hayatıma güzel bir başlangıç yapmayı amaçladım. Çünkü gerçekten iyi bir yerde çalışmanın vereceği güveni daha önce tecrübe etmiş, müşterilerin de güzel görünümlü bir yere daha fazla güveneceğini kendi gözlerimle görmüştüm. Bu nedenle yeni ofisim için güzel bir dekorasyon yapmakta kararlıydım.

İş yeri dekorasyonunda fazla eşya kullanımına karşıyım. Bu nedenle çalışanların olduğu odaya bölmeli çalışma masalarından ve rahat ofis koltuk modellerinden aldım. Ayrıca bir de kütüphane ve dolap alarak bu odanın mobilya ihtiyacını gidermiş oldum. Geniş bir duvara beyaz bir yazı tahtası ve yeterli derecede aydınlatma ünitelerini de yerleştirdikten sonra bu odanın dekorasyonunu tamamladım. Daha sonra mutfak dekorasyonuna geçtim. Buraya sadece mini bir buzdolabı aldım, çünkü zaten mutfak dolaplarında herhangi bir sorun yoktu. Benim kendi kişisel odama ise bir çalışma masası, misafirler için birer koltuk, orta sehpa, bir dolap ve de bir kütüphane aldım. Duvarları da bütünlük oluşturması açıcından bir örnek duvar kağıdı ile kaplattırdım. En sona perdeleri bırakmıştım. Tül perde takacak değildim sonuçta. Bu nedenle iş yerleri için uygun olan jaluzi perde modellerini incelemeye başladım. Maddi açıdan daha fazla zorlanmak istemiyordum. O nedenle internete girerek Evidea'dan beğendiğim jaluzi perde modelleri arasında bir seçim yaparak siparişimi oluşturdum. Jaluzi perdelerim de kısa sürede geldi ve monte edildi. Son olarak da ofis kırtasiye malzemeleri, elektronik ekipmanlar ve dekorasyonu güzelleştirecek objeleri aldıktan sonra her şey eksiksiz bir biçimde hazır olmuş oldu.

Benim gibi iş hayatında titiz olanlar için tavsiye edebileceğim Evidea'da birbirinden hoş ürünlere sahip olabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, Evidea'nın online alışveriş sitesine girmek ve ihtiyaçlarınızı karşılamak olacaktır.

20 Ağustos 2014 Çarşamba

Ev Hediyesi Olarak Neler Alınabilir?

Hediye alırken ne alınacağına karar verme aşaması, insanlar için çok büyük problemlerden biri olmasa da elbet kafa karıştıran konulardan birisidir. Örneğin genç yaşlarda arkadaşlara alınacak şey genel olarak belliydi: Doğum günlerinde alınan hediyelerin büyük bir kısmı kitap olurdu. Yaş ilerledikçe insanlar hayata gitgide dahil olmaya başlıyor ve bu da alınacak hediyelerin çeşitliliğini artırıyor. Sonuç olarak da alınacak hediyeye karar verme aşaması bir problem olarak görünebiliyor.
Nice farklı çeşidiyle kahvaltı takımları, hem her çeşit insana hitap etmesi hem de mutlaka her eve lazım olmasıyla birlikte önemli bir hediye seçeneği olarak öne çıkıyor. Kahvaltı takımları, zevkli seçildiği taktirde yapılacak kahvaltının lezzetine lezzet katarken göze de gayet hoş gelen görüntüsüyle pek fark ettirmese de hayat kalitesini artırıyor.
Tabii ki bu tip hediyeleri salt kahvaltı takımıyla geçiştirmemek gerekli. İlla kahvaltı için olmasına gerek yok, örneğin servis takımları da hoş bir hediye seçeneği olmasıyla birlikte, mutlaka kendi evinizde de görmek isteyeceğiniz hoş bir ürün. Kaliteli ve zevkli bir servis takımı, hem misafirlerinize yönelik ikramlarınızı güzelleştirecek hem de bu sayede sohbetinizin keyfine keyif katacaktır.

Kahvaltı ve servis takımları, elbet sadece ev için kullanılabilecek ürünler olmamakla birlikte, birçok kafe ve restoran için de rakiplerinin önüne geçebilmelerine yönelik iyi bir avantaj olacaktır. Kim gittiği kafe ya da restorandaki küçük gibi görünen ama aslında direkt kalite göstergesi olan ayrıntılara dikkat etmez ki?

15 Temmuz 2014 Salı

Evidea’nın Çelik Kasaları

İster kendi işini yapan bir iş adamı olun, ister kendi birikimlerini güvenli bir şekilde saklamak isteyen bir genç, bir çelik kasaya ihtiyacınız var. hatta, çelik kasalar, altın, döviz gibi birikimleri olan ev hanımları için de gerekli. Sadece para değil, değerli evrakları, mücevherlerinizi, çocuklarınızın ya da ev halkının eline geçmesini istemediğiniz belgeleri de saklayabilirsiniz.

Bu ürünlerin bazıları duvara monte edilebilir. Ev için, kadınların kullanımına uygun ürünler pembe, mavi, mor, sarı gibi renklerde üretilmiş. Bu ürünlerin büyük bir çoğunluğu elektronik tuşlu, çağın teknolojisine uygun bir şekilde üretilmiş. Eski tip kasaları görenler hatırlayacaktır, çok ağır, anahtarla açılıp kapanan ürünlerdi. Günümüzde ebatlar biraz küçüldü, yatak odanızda, ofisinizde saklamanız ya da duvarınıza monte edebilmeniz için. Bu alanda üretim yapan firmalar, Kale, Balatlı, Federal Power gibi saygın markalar. Anahtar sektörünün de devlerinden Kale, büyük boy, biri kırmızı, diğeri siyah olmak üzere geniş çelik kasalar üretiyor. Bu ürünün özelliği yüksek güvenlikli olması ve elektronik şifre ile açılması. Duvara monte edilebilen bu ürünün iç yüzeyi kadife kaplı. Büyük firmalar için ideal. Kale’nin bir diğer ürünü de Laptop Tip denilen model. Yere ya da duvara monte edilebilen bu ürün, anahtarla da açılabiliyor.
 çelik kasa



Balatlı ise, farklı renklerde, evde kullanıma uygun ekonomik ürünler üretiyor. Pembe ya da mavi çelik kasalar, aynı zamanda hoş bir görünüme sahip. Elektronik tuşlu bu ürünün yanında, iki de anahtar veriliyor.
 çelik kasa


Tüm bu ürünleri, Evidea.com adresinde görebilirsiniz. Ayrıca, çelik kasa haricinde, birbirinden farklı para kasalarını da inceleyebilirsiniz. Evidea’nın farkı, tüm bu ürünleri mağaza fiyatından daha ucuza satın alma olanağı vermesi. Çünkü sadece ürünün kendisine para veriyorsunuz. Bunun haricinde ev için ihtiyaç duyabileceğiniz her tür ürün var sitede. Halılar, lambalar, mobilyalar, mutfak ürünleri, raflar… Yorulmadan, bir tek tıkla bu ürünleri sipariş edebilirsiniz. Yeni eşyalarınız evinize kadar geliyor, hem de daha ucuza. Bir sürü mağazayı gezmek durumunda kalmıyorsunuz. Çok ekonomik, çok keyifli. Evidea’da mobilyaları, aksesuarları, halıları inceleyin, paranız kasanızda kalsın.  

2 Temmuz 2014 Çarşamba

Çalışan Rahatı

İnsanların çalışma performanslarını etkileyen etmenler çok büyük bir öneme sahiptir. Bir insanın daha rahat üretebilmesi için daha rahat çalışma şartlarına ihtiyacı vardır. Bunun azami şekilde sağlanmadığı takdirde çalışan performansından büyük düşüşler olacaktır. Firmaların çok fazla önem vermedikleri ya da üstünde durmadıkları bu konu, aslında kendilerinin üretim kalitesini düşürmektedir. Özellikle beyaz yakalıların çalışma şartları bazen çalışmayı çok zorlaştırmaktadır. Tüm gün boyunca aynı ofis koltuğunda oturan birisinin kendisini sürekli rahatsız eden bir ofis koltuk ile baş etmesi çok zor olacaktır. Sürekli kendisini rahatsız eden bir ofis koltuğuna otururken o çalışandan çokta verimli olması beklenmemelidir.


Özellikle ofis çalışanlarının sıkça rahatsız oldukları ve rahatsızlıklarını dile getirdikleri bu ofis koltuk modelleri giderek iyileşse de firmaların ilgisizlikleri yüzünden çalışanlar hala eski hiç ergonomik olmayan ofis koltuk modellerinde oturmaya mahkum ediliyorlar. Çalışanların özellikle bel ağrısından şikayet etmesine sebep olan bu ofis koltuk modelleri her gün bele biraz daha zarar vermektedir. Bu yüzden bu eski tip ofis koltuklarının kullanılması çok yerinde bir karar değildir. Hem çalışan sağlığını hem de düşen performansı göz önüne alacak olursak, bu ofis koltuk modellerinin değiştirilmesi her şirket için çok daha faydalı bir adım olacaktır.

Son dönemde çıkan bazı ofis koltuklarında mükemmel bir özellik bulunuyor. Ofis koltuğu siz üzerine oturduğunuz anda hareketli yapısı sayesinde sizin vücud yapınıza uyum sağlıyor. Özellikle belinizi desteklemesi ve omuriliğinize göre şekil alması oturanın bel ve sırt sağlığı açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Hem çalışan sağlığının bozulmaması hem de alınan performansın arttırılması için bu tip değişiklikler atlanmamalı ve önemsenmelidir.

30 Haziran 2014 Pazartesi

Ofis Dekorasyonunda Renk ve Rahatlık Ayrımı


Ofis dekorasyonunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü günün büyük çoğunluğunu iş yerlerimizde geçirmek durumunda kalıyoruz ve çalışma isteğinin zamanla kaybolmaması için çalıştığımız mekanları sevmemiz gerektiğine inanıyorum.

Ofis mobilyaları her zaman için koyu renklerde tasarlanır. Bu elbette iş yeri ciddiyetinin bir tercihi olabilir ama gene de farklı iş kollarının daha cesur tercihlerde bulunabileceğini düşünmeden edemiyorum. Örneğin bir mimarlık ofisinin siyah ya da kahverengi ağırlıklı renkleri kullanmak yerine daha canlı renkler üzerinde yoğunlaşarak kendi dinamik sektörüne uygun bir hava yakalamayı tercih edebilir. Bu hem kendi yaratıcılığını ortaya çıkaracaktır, hem de çalışanlarının motivasyonunu yüksek tutacaktır.

Ofis dekorasyonunun bir diğer önemli noktası da seçilen eşyaların rahatlığıdır. Çalışma masası ve ofis koltuk seçiminin bu açıdan hayati önem taşıdığını düşünüyorum. Çünkü yaklaşık olarak 9 saat boyunca oturarak çalışılan işlerde elemanların zamanla bel ve boyun ağrıları çektiği gözlemlenmektedir. Bu da elbette tamamen yanlış çalışma masası ve ofis koltuğu seçiminden kaynaklanmaktadır. Ofis koltuğu elbette ki kişinin uykusunu getirecek kadar yumuşak ve rahat olmamalı, ancak kas ve iskelet sistemini de zorlamayacak düzeyde rahat ve ortopedik olmalıdır.

Son olarak ufak bir hatırlatma: Ofis dekorasyonunu uygun fiyatlarla yapmak isteyen herkesin Evidea'yı ziyaret etmesi gerekiyor!

11 Haziran 2014 Çarşamba

Dikkat: Mevsim Geçişleri Çalışanların Verimliliğini Etkilemekte !

Haziran ayının gelmesi ile birlikte yaz resmen başlamış durumda artık. Bundan 1 ay önce zaten yaz, kendisini hissettirmeye başlamıştı. Gardıroplarımızdaki kışlık giysilerimizi kaldırmış, artık yazlık kıyafetlerimizi gardıroplarımıza yerleştirmeye başlamıştık. Sadece 2 hafta boyunca süren yağmurlu havaların dışında, güneşi görmemezlik gibi bir durumumuz olmadı. Gerçi 2 haftalık yağmurlu günlerde de, güneşi görmesek bile sıcaklığı her zaman tepemizdeydi. Herkes havanın kapalı olmasından dolayı, daha serin bir gün geçireceğini düşünerek, sabah evden işe giderken biraz daha kalın giyinirken, ister istemez de bu aldatıcı numarayı yemek zorunda kalmışlardı.
 ofis koltuk

Artık yağmurlu günlerin bitmesi ile birlikte, güneş sıcaklığını iyice hissettirmeye başlamış, kavurucu ve bunaltıcı günler bizleri beklemektedir. Bu durum en fazla ofiste masa başında çalışanlar için büyük bir sorun oluşturmaktadır. Çalışanlar, sürekli masa başında ofis koltuk üzerinde sabit bir şekilde çalıştıkları için bir yandan güneşin sıcaklığı, diğer yandan bilgisayarlardan çıkan sıcak hava, ofisteki havayı daha da bunaltıcı bir hale getirmektedir. Her ne kadar artık ofislerde de klima bulunuyor olsa da, maalesef yaz dönemlerinde iş verimliliği genelde düşmektedir. Bunun nedenini sadece sıcak havaya bağlamak biraz abartı olur.

Ofislerde çalışanların verimliliği arttırmak için öncelikle çalışılan ortamın her zaman ferah olması lazımdır. Bu yüzden mevsimsel geçişlere göre ofis içindeki dekorasyon mutlaka yeniden yapılmalıdır. Örneğin; kış ayında kimse cam kenarında ve kapı kenarında oturmak istemez ve direkt köşelere ya da kalorifer peteklerinin yanında çalışmaktadır. Yaz döneminde de ofis içindeki eşyalarınızı ( çalışma masası, kitaplık, ofis mobilyaları), daha ferah ve serin bir yere göre ayarlamak iyi olacaktır. Ofiste çalışanların verimliliği arttırmak için bir diğer önemli nokta ise, ofis mobilyalarının rahatlığıdır. Özellikle ofis mobilyaları içerisinde, sabahtan akşama kadar bize eşlik eden ofis koltuk çok önemlidir.


Ofis mobilyaları içerisinde, çalışanların verimliliğini en fazla etkileyen ofis koltuktur. Sabah işe gelip, akşam işten ayrılana kadar sürekli üzerinde oturduğumuz ofis koltuk, rahat ve vücut yapımımıza uygun olmalıdır. Bunun yanında ofis koltuk minderi, ofis koltuk sırtlığı ile de daha fazla rahat bir çalışma olmaktadır. Hatta ofis koltuk sırtlığı, koltuğa yaslandığımız zaman ergonomik olduğu için omurga yapımımıza daha uygundur. Böylelikle de ofis koltuk sırtlığı ile daha rahat ve keyifli bir şekilde sabahtan akşama kadar çalışabiliriz. Ofiste çalışanların verimliliği arttırmak için mevsimsel geçişlere ve ofis mobilyalarının kalitesine dikkat etmek lazım. 

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Evimin Yeni Hali

Yeni taşındığım evimin dekorasyonu için ne yapabilirim diye düşünüyordum. Özellikle oturma grubu konusunda büyük sıkıntılarım vardı. Eski evden getirdiğim koltuklarım yeni evime sığmadı. Bende mecburiyetten onların yerine yenilerini almak zorunda kaldım. Salondaki bu değişiklik neredeyse tüm eşyalarıma yansıdı ve koltuklar ile beraber tüm eşyaları değiştirmek zorunda kaldım. Özelliklede ufak tefekte olsa dekorasyon amaçlı kullandığım, tablo modellerinin değişmesi gerekti. Yeni aldığım bej renkli oturma grubuna uygun olarak perdelerimi ve halılarımı değiştirdi.


Salonumdaki bu değişikli aslında benim içinde iyi oldu. Sonradan fark ettim ki bende sıkılmışmışım o eşyalardan, hayatımda yeni bir sayfa açmış gibi hissettim kendimi. Yeni evime yeni eşyalarla girmek güzel oldu; ama beni en çok mutlu eden ise salonum için aldığın kanvas tablo modelleri oldu. Bu kanvas tablo modelleri odama çok farklı bir hava kattı. Eskiden kullandığım tablolar yerine bunlar çok daha uyumlu ve şık bir görüntü elde etmemi sağladılar.

Artık salonumda otururken ruhumun sıkıldığını hissetmiyorum. Yeni dekore edilen salonum sayesinde salonda otururken, raha bir nefes alma imkanım oluyor. Özelliklede kanvas tablo seçiminde çok doğru karar verdiğimi düşünüyorum. En sevdiğim doğa ve manzara görsellerini bularak onları tercih etmeye çalıştım. Bu konuda da başarılı olmuş olmalıyım ki, bu tablolara bakarken içim ferahlıyor. İnsan hayatında böyle ufak da olsa değişimler çok iyi geliyor.

Fotoğraflarınızı Kanvas Tablo Yapın


Fotoğraf çekme alışkanlığım ortaokul yıllarında babamın hediye olarak aldığı canon markalı bir fotoğraf makinesiyle başladı. Babamın ikinci el aldığı bu makineyi lise yıllarında da yanımdan ayırmadan kullanmaya devam ettim. Neredeyse çocukluğumda başlayan bu fotoğraf aşkı hiç sönmeden hala devam ediyor. Özellikle çektiğim fotoğrafları hala depolarım, kolay kolay hiçbir fotoğrafımı silmem ya da atmam. Hepsi benim dünyamı benim gözümden anlatan birer parça niteliğindeler. Kendimi anlatma yolunu bende fotoğrafta bulanlardanım. Dünyaya bakış açımı insanlara en güzel bu şekilde gösterebiliyorum.
 kanvas tablo

Fotoğraf çekmek ne kadar zahmetli bir işse, bu fotoğrafları sergilemekte ondan kat ve kat daha zevkli bir iştir. Ben kendi çektiğim fotoğraflardan iki kere sergi açma şansı buldum ve hayatımda hiç bu kadar gururlanmamıştım. Ancak sergilenen bu fotoğraflarımdan daha çok kendi odamda asmış olduğum kanvas tablo modelleri beni daha çok etkiler. Bu kanvas tablo modellerini hiçbir sergime koymadım. Kanvas tablo yaptırdığım fotoğraflar benim için en özel olan ve en çok sevdiğim fotoğraflar arasından seçtiklerimden oluşuyor.


Yıllardır aynı tablocu sayesinde çektiğim fotoğrafları kanvas tablo haline getirirdim. Ancak son birkaç aydır internette çok daha ucuza yapan tablocu bulunca oraya gitmekten vazgeçtim. Çünkü internette yaptırdıklarımda da aynı kaliteyi alıyorum ve evden de çıkmak zorunda kalmıyorum. Tablolarım kargo ile kapıma kadar geliyor. Benimde tek düşüncem daha iyi fotoğraflar çekmek oluyor, bunları nasıl bastırırım diye kaygılanmıyorum.

6 Mayıs 2014 Salı

İçimizdeki Kıvılcım Artık Duvarımızdaki Kanvas Tabloda


Evlerimizi güzelleştiren ve daha hoş görüntüye sahip olmasına sağlayan bir çok eşyamız vardır. Evlerimizin güzel görünmesini sağlayan ana eşyaların yanında, aslında küçük ama pek göze çarpmayan eşyaların sayesinde olmaktadır. Örneğin; tablo, duvar stickleri, aydınlatma sistemleri veya duvar saatleri, evimizde pek göze batmayan, genelde arka plan duran eşyalarımızdır. Fakat bu eşyalarımız dikkat edin, evde gerek misafirleriniz olsun, gerekse kendiniz ile baş başa kaldığınız zamanlar, dalıp gitmenizi sağlayan eşyalardır.  Çünkü bu küçük ve ev dekorasyonunda önemsiz gibi görünen eşyalar, bizlerin hayallerini simgeleyen ya da bir anlık nefes alıp, zihnimizi boşaltmamıza sağlayan eşyalardır.
 kanvas tablo

Özellikle duvara astığımız tablo, bizlerin hayallerini, yapmak istediğimiz, beğendiğimiz şeyleri simgelemektedir. Böyle konuşulduğu zaman herkesin akıllarına, hep kurduğu, istediği hayaller gelir. Ve içimizden ister istemez tablo alma isteği uyanır. Çünkü hayalimiz içimizde her zaman yanan bir kıvılcımdır. Sadece onu alevlendirecek fırsatı ya da cesareti bulamamış olabiliriz. Bu yüzden içinizden tablo satın almak geldiyse, tablo alırken de dikkatli olmanızı tavsiye ederim.


Çünkü insan sağlığına zarar veren çok fazla tablo vardır. Pvc kaplama ve bazı kanserojen boyalar ile yapılmış, ucuz tablolar, bizlerin sağlığına da etkilemektedir. Bu yüzden tablo alırken, kanvastablo çeşitlerine yönelmenize tavsiye ederim. Kumaş üzerine yapılan dijital baskılama tekniği ile bizlerin sağlığına zarar vermemektedir. Ayrıca kanvas tablo, orjinal yağlı boya tabloların yerini bire bir tuttuğu için evimizin dekorasyonunda, çok hoş bir görüntünün oluşmasına da neden olacaktır. 

19 Nisan 2014 Cumartesi

Bisiklet Aksesuarları En Az Bisiklet Kadar Önemlidir

 bisiklet aksesuarları
Bisiklet kullanırken pek çok bisiklet aksesuarları lazım olur. Benim açımdan bunların en önemlileri güvenlik ürünleridir. Ne olu ne olmaz, bisiklet ile trafiğe çıkılıyor. Sen çok dikkatli olabilirsin ancak dikkatsiz başka bir yüzünden kaza geçirme ihtimalin var. Bu yüzden trafiğe çıkarken her zaman güvenlikleri alın.

20 Mart 2014 Perşembe

Yeni Evimize Yeni Karyola

 Yatak odalarımız muhtemelen hayatımızdaki, evimizdeki en önemli kısımlardan biridir. Neredeyse hayatımızın üçte birini (günde 8 saat uyuduğumuz düşünülürse) geçirdiğimiz alandır. Bu sebeple yatak odalarımız rahat, özel ve bizlere göre dekore edilmelidir.


İlk yapmamız gereken rahatlığı ve konforu birleştiren ürünler seçmektir. Yatak odalarımız bizim kişiliğimizi yansıtır. Başkaları görmese bile her sabah kalktığımız ve enerjik olmamız gereken ve her akşam yorgunluğu attığımız alandır. Dinlenmek ve huzur bulmak adına yapılacak ilk önemli alışveriş karyola alışverişidir. Metal karyola başlıkları şıklığın sembolüdür. İkea, Koçtaş, Evidea gibi yerlerden uygun fiyatlara güzel karyolalar ve karyola başlıkları bakabilirsiniz. Tabi karyola fiyatları da yerine göre, karyola modellerine göre değişiklik göstermekte. Ortalama 500-600 tl’ye güzel bir model elde edebilirsiniz.

Bu tarz firmalar genelde ürünleri kapınıza gönderir. Ama unutmayın, monte edilmemiş halini gönderirler. Ekstra ücret vermek istemiyorsanız hırdavat malzemeleri ile kolayca monte edebilirsiniz. Hırdavat market ve hırdavat toptancıları gezerek yapacağınız küçük bir alışveriş ile bu tarz durumlarda evde çok rahat kendiniz monte edebilirsiniz.

Bilmeyenler olabilir. Hırdavat nedir? Tornavidasından tutun da matkabına kadar bu tarz yapı malzemelerine hırdavat malzemeleri denir. Masa, dolap, yatak, karyola gibi aldığınız ürünleri çok basit bir tornavida yardımı ile kendiniz monte edebilirsiniz. Aynı zamanda bu işleri yapmak en az alışveriş yapmak kadar zevklidir. Bence hiç para vermeyin, kendiniz yapın.

7 Mart 2014 Cuma

Ev Dekorasyonu Zor Bir Sanattır


Evlerimizin daha canlı, çok daha sıcak ve göze hoş gelen bir ev olarak görünmesini isteriz. Dekorasyon için kullanılacak olan renklere karar vermek çok önemlidir. İyice detaylı bir şekilde araştırma yapmak gerekir. Ben de ev dekorasyonu için kendi fikirlerimi belirterek yazımı okuyanlara yardımcı olmak istiyorum. Dekorasyon ile ilgili  birkaç madde belirledim.


1-      Tazelik ve canlılık: Mavi ve beyaz renkler yaşam alanlarımızda rahatlığı simgeler. Biraz sarı tonları ve canlı bir yeşil tonu ile evinize ferahlık katabilirsiniz. Beyaz mobilyalar ise salonunuza sakinlik katacaktır.
2-      Yardımcı aksesuarlar: Ev dekorasyonu için daha çok beyaz tonlarında kullanacağız mobilyaların yanına mavi, yeşil renklerde aksesuarlar katarak evinizi sakin ama ruh dolu bir görünüme getirebilirsiniz.
3-       Göze hitap etmek: Sadece bir duvarı tamamen farklı bir renge boyamak odaklanılacak bir bölge yaratmak için mükemmel bir çözümdür.

4-      Banyo: Mütevazi durumdaki banyonuzu can alıcı bir bölgeye çevirebilirsiniz. Romantik renklerle çerçevelenmiş aynalar ve diğer aksesuarlar ile banyonuz kışkırtıcı bir evin can alıcı noktalarından biri olacak.
5-      Beyaza canlılık katmak: Ev dekorasyonunda beyaz tonların hakim olduğu bir odanızı koyu renk halılar ve canlı renkli mobilyalar ile sanki yaşayan bir odaya dönüştürebilirsiniz.

6-      Odalar arasında devamlılık sağlamak: Dekorasyon sırasında belli bir renk tonunu bütün odalarda aynı malzemelere uygularsanız odalar arasında iletişim kurabilirsiniz. Mesela süpürgelikleri veya kartonpiyerleri bütün odalarda aynı renge boyayabilirsiniz. Masaların tamamının aynı renk olması ahenk yaratacaktır.

25 Şubat 2014 Salı

Küçük Bütçelerle Büyük Değişikler

Ev dekorasyonu, çoğu kişi için zahmetli ve masraflı bir süreç olarak görülür. Dekorasyonun uzun süreli bir iş olmasından dolayı oluşan bu yargının yerini dekorasyon süreci tamamlandığında tam tersi almaktadır. Çünkü yaşam alanlarının dekore edilmesi; bireylerin evlerini benimsemelerini ve evlerinde geçirdikleri zamanın kalitesinin artmasını sağlamaktadır. Göz yormayan ve uyumlu mobilyaların, kişisel zevklere göre seçilmiş dekoratif ürünler ve kullanışlı eşyalarla bir araya gelmesiyle oluşan uyum, herkesin beğenisini kazanmaktadır.
Dekorasyon yaparken büyük bütçeler ayrılmasına da gerek yoktur. Çok uygun fiyatlara mal edeceğiniz ürünlerle yaşam alanlarınızı baştan yaratabilirsiniz. Ev dekore ederken bireyler için en masraflı görünen mobilya koltuk veya koltuk takımlarıdır. Ancak koltuk takımlarınızı çok cazip fiyatlarla da yenileyebilirsiniz. Bunun için örneğin; eski koltuk takımınızı, yeni ve modern desenli kumaşlarla kaplatarak salonunuza yeni bir hava katabilir veya tüm koltuk takımınızı değiştirmek yerine yeni satın alacağınız farklı model ve tarzdaki tekli koltuk, uyumlu mobilyalarınızın arasından farklı gözükerek salonunuzu tarz sahibi ve modern bir görünüme ulaştırabilir.



Ev dekore ederken bu konudaki deneyimli kişi ve firmalardan yardım almak için bütçe ayırmak istemeyen kişiler; dekorasyon sitelerindeki örnek tasarımlardan veya dekorasyon dergilerinden ilham alarak yaşam alanlarında kendi tarzlarını yansıtabilirler. Çünkü ev dekore etmek için öncelikli olarak vermeniz gereken karar, ne kadarlık bir bütçe ayıracağınız değil, ne yapmak istediğinizdir.



Son zamanlarda eski eşyaları değerlendirmek, dekoratif ürün seçimleri arasında en çok tercih edilenlerdendir. Eski ve asla kullanılmayacağı düşünülen eşyalar, yeni görünümleriyle sahiplerini bile şaşırtmaktadırlar. Bunun için hayal gücünüzü kullanarak, eski eşyalardan yapılmış örnek tasarımlara bakabilirsiniz. Süt şişelerinin şamdan, renkli iplerin avize, eski kotların halı olarak karşımıza sıkça çıkmaya başlaması yaşam alanlarını dekore etmek bireyleri el işlerine de yönlendirmiştir. Kendi zevk ve tarzınıza uygun ürünleri istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Ayrıca kendi yaptığınız ürünlerin ve eşyaların bulunduğu bir evde yaşamak sizi evinize daha çok bağlayacak ve kendinize olan güveninizin artmasına da katkıda bulunacaktır.

21 Şubat 2014 Cuma

Amcamın Çocuğu İçin Bebek Arabası

"Amcasına sevgisini kelimelere dökmeye çalışan bir dostumun şimdi de amca olacağını öğrendik. Ve onun adına çok sevindik. Muhtemelen mükemmel bir amca olacaktır. Tıpkı kendi amcası gibi. Şimdi de amcasının çocuğu için bebek arabası araştırması yapmaya başlamış. Bakalım ne tarz bir şey alacaklar. İşte arkadaşımın amcası için yazdıklarından bir kısım.
Küçüklüğümden beri ailemin içinde hep sevilen biri oldum. Fakat benim en çok sevdiğim akrabam amcamdır. Babamdan yaşça küçük olan amcam benim çocukluğumdan beri bana hep yakın olmuştur. Ben daha 5-6 yaşındayken ilk bisikletimi hem de 90 lı yılların başından bahsediyorum 6 vitesi olanını yurt dışından getirterek bana hediye etmişti. Beni en sevdiğim oyuncaklarıma kavuşturan amcam olmuştur.


İlkokuldan itibaren sürekli spor yaptım. Basketbol, futbol, masa tenisi, voleybol, badminton, paten gibi pek çok sporu hakkını vererek yaptım. Muhtemelen bu özelliğim de hep amcamdan kalma. Çünkü ailemizde tek spora düşkün kişi o. Beni 12-13 yaşlarımdayken alır ve Uludağ’a kayak yapmaya götürürdü. Kim kendisi 20’li yaşlarındayken ergenliğe bile girmemiş yeğenini alıp Uludağ’a arkadaşlarının arasına götürür ki? İşte bu gibi sebeplerden dolayı amcama inanılmaz bir sevgim vardır."

16 Şubat 2014 Pazar

Kızım İçin Perde

Perde modelleri evlerimizi oldukça şık ve güzel gösteren en önemli unsurlardan bir tanesidir. Evlerimizin hem içeriden hem de dışarıdan oldukça şık görünmesini sağlarlar. Yıllarca bir perde dikim evinde çalıştım. O güzel kumaşlar ile birbirinden güzel perdeler tasarladık. Stor perdeler çıktığından beri, eski usul perde modellerine ilgi azaldı. Müşterilerimiz azaldı. Gençler eski perde modellerini beğenmez oldular. Genellikle hepsi stor perde tercih etmeye başladı. Ben de artık bunu bahane ederek emekli olmaya karar verdim. Geçen ay kızım evlendi. Onun yeni evinin perdeleri için söz vermiştim.



Fakat uzun zamandır bu işlerde elimi eteğimi çektiğim için yeni bir perde tasarlamak ve dikimini gerçekleştirmek bana oldukça zor geliyordu. Sonra aklıma ufak bir hilebazlık geldi. En güzel perde modellerini bulabileceğim Evidea online alışveriş sitesinde tam da kızımın istediği güzel bir perde modeli buldum. Perde modelleri arasında her zevke ve bütçeye hitap eden çok şık modeller vardı. Ben de kızımın istediği gibi bir perde bulunca hemen sipariş ettim. Perde elime ulaşınca küçük etiketini hemen söküverdim. Bu güzel perde modelini o kadar beğendim ki, sanki kendim yapmışım gibi içime sindi. Kızım da bu modeli oldukça beğendi ve hiç anlamadı. Herkese bu güzel online alışveriş sitesini tavsiye ediyorum. Dilediğiniz her türlü ürünü burada kolaylıkla bulabilirsiniz.

10 Şubat 2014 Pazartesi

Duvarlarda Şenlik

Herkesin isteyeceği bir şeydir şıklık öyle değil mi ? Eşyalarınızın, dizaynınızın güzel görünmesini kim istemez ki ? Bunun yanında, duvarların görünümü de önemlidir. Yeni duvar stickerlarını ve duvar saatlerini gördünüz mü ?

Duvar sticker ile duvarlarınıza hareket katacaksınız. Priz, çocuk, renkli, naturel, yazılabilir ve modern sticker çeşitleri mevcuttur. Özellikle çocuk odalarında, renkli çizgi film karakterleri ve canlı desenlerle çocuğunuzun ve sizin de seveceğiniz odaya sahip olabileceksiniz. Kimi ürünlerin görüntüsü, kara kalem çizimine benzemesi ile sanki sizin yaptığınızı düşündürecektir. Misafirleriniz de sizin uğraşıp yaptığınızı zannedip takdir edeceklerdir.

duvar saati yeni fikirlerle birlikte tasarımları da farklı bir boyuta gelmiştir. Örneğin, mutfak saati olarak bir çok çeşit mutfak teması ile ilginç, komik, esprili saatler bulunmaktadır.  Duvarınıza da güzellik katacak bu ürünler kişiliğinizi yansıtmanıza da yardımcı olacaktır. Bu nedenle sevdiklerinize duvar saati alarak onu nasıl tanıdığınızı ve özel bir tasarımda ürün alarak onu mutlu edebilirsiniz. Hem sevgililer gününe özel bir hediye hem de doğum günlerinde eşsiz bir armağan olabilir. Eğer düşünürseniz Evidea sitesiniz ziyaret edebilirsiniz

6 Şubat 2014 Perşembe

Yeni Aldığım Halılar

Baharın gelmesiyle birlikte, bahar temizliği de yanında geldi. Evimi temizlemeye başlarken halılarımın da artık değişme vaktinin geldiğini fark ettim. Yeni halı almam lazımdı. Neredeyse evlendiğimden beri aynı halıları kullanıyorum. Hem model olarak artık geçmişte kaldılar, hem de artık eskisi kadar kullanılabilir değiller. Bunun için halı alışverişi yapmam lazımdı. Ama öyle halı dükkanlarını gezecek kadar vaktim olmadığı için, internette ufak bir araştırma yaptım. Evidea.com adresinde zevkime uygun onlarca halı buldum. Üstelik bu halılar tamda bütçeme uygun fiyatlardaydı.
Alacağım halı modeline karar vermeye çalışırken, biraz araştırma yaptım. Özellikle son dönemde shaggy halıların çok moda olduğunu öğrendim. Bir süre inceledim ve çok güzel shaggy halı modelleri olduğunu gördüm. Salonuma shaggy halı almaya karar verdim. Bu halıların tüylü yapısı ve özellikle çok yumuşak olması dolayısıyla çok hoşuma gitti. Bu halıların üzerinde yürümesi bir zevk halini aldı.
Özellikle aldığım shaggy halıdan çok memnunum. Çok rahat ve çok şık bir halı olmasıyla çok hoşuma gidiyor. Halının bir oda için bu kadar önemli olabileceğini rahmin etmiyordum. Yeni halılarımı aldığımdan beri odamın şekli değişti. Artık odam, gözüme çok daha güzel görünüyor. Üstelik evidea’dan çok uygun fiyatlarla aldığım bu halılarda hiçbir problem yaşamadım. Aldıktan sonra çok kısa bir sürede getirip evime teslim ettiler. Hiçbir sorun yaşamadan alışverişi tamamlamış oldum.

14 Ocak 2014 Salı

Rahat Çalışma Ortamı

Hızla gelişen teknoloji sayesinde bilgisayarlar evde, ofiste her yerde hayatımızda sürekli yer kaplayan aletler haline geldi. Yaşantımızda geniş bir yer kaplayan bu aletler ne yazık ki insanları çok uzun saatler ekran karşısına kilitliyor. Ödev yaparken, iş yerinde veya oyun gibi sebeplerle insanlar hayatlarının büyük bir kısmını bilgisayar karşısında geçiriyor. Bizlere düşen de sağlıklı olabilmek adına en iyi önlemleri almak ve bilgisayar kullanılan ortamı kullanışlı hale getirmektir.

Bilgisayar koltuğu ve bilgisayar masası özellikle dikkat edilmesi gereken aparatlardır. Düzgün bir oturma, doğru açı ile kolları kullanma ve ekranın durduğu yükseklik, uzaklık gibi konular sağlık açısından önemlidir. İyi bir bilgisayar masası kullanışlı olmalıdır. Büyük bir masa ve özellikle çekmeceleri, kablo delikleri bulunan masalar ortamın kullanışlı olmasını etkiler ve bizlerin daha rahat çalışmasını sağlar. Çok bölmeli bilgisayar masası modelleri kalitesine göre çok farklı fiyatlarda bulunabiliyor. Ölçülerine göre de fiyatlarda artma veya azalma olabiliyor.

Alınması planlanan koltuk ve bilgisayar masası kullanırken ayarlanabilir olmalı ve ekran karşısında geçireceğimiz saatleri bizlere en az sağlık problemi ile yansıtmalıdır. Çok uzun süre bilgisayar karşısında çalışan insanlarda gözüken bel, boyun sıkıntılarının yanı sıra gözlerde de bozulmalar yaşanabiliyor. Bunları en aza indirmek için doğru bir pozisyonda oturmak ve ekrana en az yarım metre mesafede bulunmak gerekiyor. İyi bir bilgisayar masası ve koltuğu bu çözümlerin ilk noktası.

Evidea'dan alacağınız bilgisayar masalarında kapıda öde seçeneği mevcuttur. Kapıda öde seçeneği ile içiniz daha rahat edecektir.

6 Ocak 2014 Pazartesi

E ticaret ve Evidea

İnternetle birlikte yeni bir çağ başlayan dünyamızda, yavaş yavaş her şeyin tanımı değişiyor. Bunların yanında yeni yeni ortaya çıkan meslekler ve kavramlar da var. Ben yenilikler üzerinden değil de değişimler üzerinden gitmeyi istiyorum bu yazımda. Evimde her zaman kullandığım, çok uygun fiyatlara edindiğim, kaliteli ürünlerinden hep memnun kaldığım, bana her zaman yardımcı olan bir marka; Evidea ile ilgili görüşlerimi e- ticaret hakkında düşündüklerimle sentezleyerek sizlere sunacağım.
 
http://eticaretmag.com/tag/evidea/


E-ticaret, internetle birlikte değişen ve gelişen günlük hayatta, bizim için sağlanmış kolaylıklardan sadece biri. Önceleri etrafımızda mağaza varsa ona gider yoksa daha uzak semtlere veya şehirlere gider, sonra koca mağazalarda, depolarda kaybolur, fiyatını bilmediğimiz ürünleri tee kasaya götürür fiyatlarını sorar, kendisini beğenip de rengini beğenmediğimiz ürünün başka rengi var mı diye sormak içi görevli aramalara son veren bir uygulamadır e - ticaret. Ayrıca kargoyla geldiği için de ürünü yanımızda taşıyarak yorulmamamız da cabası. Bu uygulama internetin gelişmesiyle önce dünya çapındaki markaların yaptıkları bir uygulama. Gazeteler bile artık matbaalarını kapatmış iken neden alışveriş devleri hala kataloglar bassın, neden sadece ürünlerini mağazalarda sergilesin ? Dünya devlerinden sonra yavaş yavaş batıdan doğuya doğru sırayla şirketler kendilerini internet üzerinde de tanıtmaya başladı. Orada da sunmaya başladılar. Türkiye'de yeni ama bir o kadar da güçlü bir marka olan Evidea, mağaza açmadan, sadece depo kullanarak ürünlerini internet üzerinden pazarlıyor. Kısa sürede bir pazara ulaşan Evidea 1 2 sene içerisinde ilk 10 şirket arasına girmeyi planlıyor. Evidea için sosyal medya ve e ticaret her şey demek. Çünkü tüketiciler gelip mağazada ürünleri göremedikleri için onları tanıttıkları internet ağlarında tanıtımları çook iyi olmak zorunda. Bunların yanında etkileşimleri de kaliteli olan firma, müşterilerinin her derdini dinliyor, onlara çözümler üretiyor.

3 Ocak 2014 Cuma

Evinizi Yenileyin

Yeni yılın gelmesi ile birlikte yaşamınızda ufak tefek bazı değişiklikler yapma vakti gelmedi mi? “Ev dediğin insanın zindanı değil, sarayı olmalıdır” diye bir söz vardır. Yaşadığımız ev sadece içine girebileceğimiz bir dört duvar, başımızı sokabileceğimiz bir çatı olmamalı. İçerisinde kendinizi bulabileceğiniz, sizi sadece fiziki açıdan koruyan değil bunun yanında ruhunuzu yansıtacak ve ferahlatacak bir yapıda da olmalıdır. Bunun içinde evin nasıl bir dekorasyona sahip olduğu bizim için çok önemlidir.



Ev dekorasyonunuzu yapabilmek için profesyonel bir ekibe ihtiyacınız olduğunu düşünmeyin. Bu aynı zamanda kendi kendimize de yapabileceğimiz güzel bir uğraş. Unutmayalım ki o evde öncelikle biz yaşıyoruz. Asıl önemli olanda bizim beğenmemiz değil mi zaten.Kendi zevk ve ilginize yönelik bir ev dekorasyonu yapmak, günümüzde çok kolay ve pratik bir iş halini almış bulunmakta, evimizin dekorasyonunu kendi zevkimize göre yapabilmek için bize çok güzel dekorasyon fikirleri, birbirinden güzel ve yenilikçi ürünler sunan evidea.com adresi yeterli aslında.



Evidea online alışveriş sitesinden kendi zevkimize yönelik güvenle, yüzlerce model arasından tercih yapabilir, kafamızda güzel dekorasyon fikirleri yaratabiliriz. Bize sunulan bu güzel hizmeti kendi yaşam alanlarımız için değerlendirmek, bizler için büyük kolaylıklar sağlıyor. Hem kendi evimizin dekorasyonunu yapmış olmaktan dolayı alacağımız zevk, hem de cebimizden yüklü bir miktarda para çıkmasını engelliyoruz. Bu şekilde ev dekorasyonu yapmak o güzel evlerimizi bizler için birer zindan değil, birer saray haline getirmemizi sağlıyor.